Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Ishiah Romeijn

Student-lid OC Geschiedenis (BA)

In het jaar dat ik werkte als student-assistent kwaliteitszorg onderwijs had ik veel te maken met de verschillende opleidingscommissies van de FGw. Door zo intensief bezig te zijn met het beleid rondom de OC’s, leek het mij heel interessant om zelf zitting te nemen in de opleidingscommissie van de BA Geschiedenis.

De werkzaamheden binnen de OC zijn zeer divers. Denk hierbij aan het uitwerken van vakevaluaties, het gevraagd en ongevraagd adviseren van de opleidingsdirecteur (OPD), het vaststellen van de opleidings- en examenreglementen (OER), maar ook het in kaart brengen van problemen onder studenten in relatie tot bijvoorbeeld het afstudeertraject van de betreffende opleiding.

Tijdens het sollicitatiegesprek werd mij gevraagd wat mijn speerpunten zouden zijn als OC-lid. Hier had ik wel een antwoord op. Zo vind ik het voornamelijk belangrijk om als atypische student mee te kunnen praten over de inhoud en vormgeving van de opleiding; door mijn werk als student-assistent was ik mij er heel erg van bewust dat besluitvorming een langdurig proces is. Participatie aan de OC door middel van proactief meedenken over de opleiding en op deze wijze een steentje bij te dragen aan de bewaking van de kwaliteit van het onderwijs is dan ook een groot goed en een echte aanrader voor studenten die interesse hebben in het bestuur en beleid van hun opleiding.