Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Onderwijsbalie

Voor praktische vragen die te maken hebben met je studie kun je contact opnemen met de onderwijsbalie van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw).

Contact

De contactgegevens en openingstijden van de onderwijsbalie FGw vind je onder Contact.

Om je wegwijs te maken in de faculteit kun je de informatie voor nieuwe studenten raadplegen.

Veelvoorkomende onderwerpen

 • Afstuderen en buluitreiking

  Heb je (bijna) al je vakken gehaald en wil je gaan afstuderen? Dan moet je je diploma aanvragen. Onder afstuderen en buluitreiking vind je alle informatie.

  Zodra je diplomeringsdatum in SIS is vastgelegd, kun je (indien gewenst) via de Digitale Student Service Desk een afstudeerverklaring aanvragen. Hiermee kun je aantonen dat je voldoet aan de afstudeervereisten en je diploma hebt aangevraagd. Dit is soms nodig bij een sollicitatie of aanmelding voor een vervolgstudie.

 • Canvas

  Heb je een geldige vakaanmelding, maar zie je het vak nog niet in Canvas? Dan is het goed om te weten dat de docent de Canvaspagina beschikbaar maakt. Wacht even af of neem contact op met de docent.

 • Cijfers en cijferlijst
  • Klopt je cijfer in SIS niet, neem dan eerst even contact op met de docent. Je vindt de contactgegevens van de docent in de Studiegids.
  • Wil je een lijst van je behaalde resultaten? Vraag dan een cijferlijst aan via de Digitale Student Service Desk.


  Cijfers en voldoendegrens
  Cijfers worden gegeven op een schaal van 1 tot en met 10. Cijfers worden gegeven met maximaal 1 decimaal. Het cijfer 5,5 en hoger geldt als voldoende. Eindcijfers tussen de 5,40 en 5,49 worden afgekapt en naar beneden afgerond. Deze voldoendegrens is reeds ingeregeld in de cijferregistratietool in Canvas en geldt ook bij beoordelingsvoeten waarbij eindcijfers worden afgerond op halve of hele cijfers (5 of 6).

 • Keuzeruimte

  Je kunt, mits je aan de ingangseisen voldoet, in principe ieder vak van de UvA kiezen. Wil je een keuzevak van een andere universiteit volgen, vraag dan via het online formulier 'goedkeuring vooraf' aan bij de BA-examencommissie of MA-examencommissie.
  Kijk voor meer informatie over de keuzeruimte bij je opleiding in de studiegids.

 • Minor

  Ga voor een overzicht van alle minoren naar minoraanbod. Informatie over aanmelding en toelating voor een minor vind je in de Studiegids.

 • Uitschrijven

  Als je je wilt uitschrijven voor een bachelor- of masteropleiding doe je dat via Studielink. Meer informatie en een stappenplan vind je via uitschrijven.

  Let op:

  • Als je je uitschrijft én je gaat een diploma halen, geef dan in Studielink 'afstuderen' aan als reden voor uitschrijving.
  • Schrijf je je uit na 31 mei, dan beëindigt de UvA je inschrijving pas op 31 augustus. Uitschrijven met terugwerkende kracht is niet mogelijk.
 • Vakaanmelding

  Via vakaanmelding vind je alle informatie over aan- en afmelden, ruilen van werkgroepen en naplaatsing. Ook vind je hier de FAQ over vakaanmelding. Heb je toch nog een vraag, neem dan contact op met de onderwijsbalie.