Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Verzoeken indienen

Verzoeken aan de examencommissie kunnen alleen worden ingediend via de digitale formulieren op deze website.

De formulieren zijn bestemd voor: 

  • ontheffing ingangseis
  • vrijstelling
  • goedkeuring vakken
  • registratie vakken
  • overige aanvragen

Verzoek ontheffing ingangseis

Wanneer je niet voldoet aan de ingansgeis van een bepaald vak, maar wel voldoende voorkennis hebt om het vak te kunnen volgen, heb je toestemming nodig van de examencommissie om het vak te volgen.

Verzoek vrijstelling

Je kunt om vrijstelling verzoeken voor een of meer vakken op grond van eerder behaalde vakken op MA-niveau elders. De originele bewijsstukken hiervan stuur je naar het postadres van de examencommissie.

Verzoek goedkeuring vakken

Dit is nodig voor goedkeuring van vakken die je in plaats van een vak in je vastgestelde programma wilt behalen. Ook voor een vak uit het aanbod van Masterlanguage is goedkeuring vooraf nodig.
NB: dit formulier is niet nodig voor vakken aan een van de Landelijke Onderzoekscholen. Deze vakken zijn een verplicht onderdeel van de onderzoeksmaster.

Verzoek registratie vakken

Dit betreft registratie van buiten de UvA behaalde studiepunten, dus vakken van andere universiteiten in binnen- of buitenland, universitaire instituten zoals het KNIR of een van de Landelijke Onderzoekscholen.Het originele bewijsstuk (transcript of certificaat) stuur je naar het postadres van de examencommissie.
NB: vakken van Masterlanguage zijn hier van uitgezonderd.

Overige aanvragen

  • goedkeuring van een vrije master voordat je met dit programma kunt beginnen

De commissie zorgt ervoor dat je altijd uiterlijk 20 werkdagen nadat je het verzoek hebt ingediend, weet of je verzoek wordt ingewilligd of afgewezen.

Vragen? Neem contact op met de Examencommissie.