Welke opleiding volg je?
Lezing

Week tegen Racisme: Zwart verzet door de jaren heen

Laatst gewijzigd op 22-02-2023
Hoe zit met het zwarte activisten en zwart verzet in Nederland? Tijdens dit dialoog programma kijken we naar verzet en de vergeten geschiedenis van Nederland.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
14-03-2023 18:30
Einddatum
14-03-2023 21:00
Locatie

Doelenzaal
Universiteitsbibliotheek

ASVA x SV Marula Diep Duik Sessie: Zwart verzet door de jaren heen

Voor studenten en medewerkers van UvA en HvA organiseert ASVAExterne link in samenwerking met Afro-Nederlandse studentenvereniging SV MarulaExterne link een praatsessie over verzet. Vaak gaat het bij zwart verzet over Rosa Parks en The Black Panther movement, iconen van verzet in de Verenigde Staten. Maar hoe zit met het zwarte activisten en zwart verzet in Nederland? Tijdens dit dialoog programma kijken we naar verzet en de vergeten geschiedenis van Nederland.

Meer over de Week tegen Racisme

Tussen 13 en 18 maart 2023 vindt de Week tegen RacismeExterne link plaats. Het doel van deze week is om de bewustwording over racisme te vergroten. Je kunt deelnemen aan discussies en lezingen rondom dit onderwerp. 

De Centrale Diversity OfficeExterne link biedt tijdens deze week een programma dat verschillende aspecten van racisme behandelt. Het programma is gemaakt in samenwerking met wetenschappers, studenten, studentenorganisaties en collectieven die zich inzetten tegen racisme en discriminatie. Aan de volledige invulling van het programma wordt nog hard gewerkt, maar voor een aantal onderdelen kun je je nu al aanmelden.

Heb je vragen over een van de programmaonderdelen? Neem dan contact op met Tuyet Stooker via t.p.stooker@uva.nlExterne link.