Welke opleiding volg je?
Lezing

Week tegen Racisme: Stadswandeling

Laatst gewijzigd op 02-02-2023
Wandel mee naar verschillende gebouwen in het Universiteitskwartier. Onderweg kom je langs plekken met een koloniaal verleden die in een podcast onderzocht en besproken worden.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
17-03-2023 11:00
Einddatum
17-03-2023 12:00
Locatie

Startlocatie: De hal van Bushuis

Stadswandeling met Far Too Close

In de podcast Far Too CloseExterne link gaan vier (ex-)UvA-studenten op zoek naar het koloniale verleden van zes gebouwen in het Amsterdamse Universiteitskwartier. Want welke verhalen huizen er in de gebouwen waar we college volgen en studeren? En wat moeten we vandaag de dag met een verleden dat misschien ver weg voelt, maar eigenlijk nog heel dichtbij is? Tijdens de Week Tegen Racisme kun je op pad met twee Far Too Close gidsen, die je mee in hun zoektocht nemen naar de koloniale geschiedenis van de plekken waar UvA-studenten en -medewerkers dagelijks werken en studeren. 

Meer over de Week tegen Racisme

Tussen 13 en 18 maart 2023 vindt de Week tegen Racisme plaats. Het doel van deze week is om de bewustwording over racisme te vergroten. Je kunt deelnemen aan discussies en lezingen rondom dit onderwerp. 

De Centrale Diversity OfficeExterne link biedt tijdens deze week een programma dat verschillende aspecten van racisme behandelt. Het programma is gemaakt in samenwerking met wetenschappers, studenten, studentenorganisaties en collectieven die zich inzetten tegen racisme en discriminatie. Aan de volledige invulling van het programma wordt nog hard gewerkt, maar voor een aantal onderdelen kun je je nu al aanmelden.

Heb je vragen over een van de programmaonderdelen? Neem dan contact op met Tuyet Stooker via t.p.stooker@uva.nlExterne link.