Welke opleiding volg je?
Lezing

Week tegen Racisme: Paneldiscussie

Laatst gewijzigd op 02-02-2023
Tijdens deze paneldiscussie van de Week tegen Racisme bespreken wij wat de relatie is tussen racisme en algoritmes en AI.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
15-03-2023 12:00
Einddatum
15-03-2023 13:30
Locatie

Lokaal L3.36 in LAB42
Science Park

The Effects of Racism on Algorithms and Artificial intelligence (voertaal: Engels)

In onze informatiesamenleving zijn voorspellende algoritmes en AI alomtegenwoordig. Deze voorspellende technologie word steeds vaker toegepast in de samenleving en het bedrijfsleven. Het gevaar hierachter is dat technologie niet neutraal is en zelfs nauw verworven kan zijn met racisme en discriminatie. Want hoewel algoritmes zelf geen intenties hebben, hebben de ontwikkelaars die wél.  Zo ontstaat 'racial bias' in technologie. Tijdens deze paneldiscussie met o.a. Machiel Keestra (Centrale Diversity Officer aan de Universiteit van Amsterdam) en Robin Pocornie (masterstudent Bioinformatics and Systems Biology) bespreken wij wat de relatie is tussen racisme en algoritmes en AI.  Hoe manifesteert zich dat en wat zijn de gevolgen daarvan?

De voertaal is Engels.

Meer over de Week tegen Racisme

Tussen 13 en 18 maart 2023 vindt de Week tegen Racisme plaats. Het doel van deze week is om de bewustwording over racisme te vergroten. Je kunt deelnemen aan discussies en lezingen rondom dit onderwerp. 

De Centrale Diversity OfficeExterne link biedt tijdens deze week een programma dat verschillende aspecten van racisme behandelt. Het programma is gemaakt in samenwerking met wetenschappers, studenten, studentenorganisaties en collectieven die zich inzetten tegen racisme en discriminatie. Aan de volledige invulling van het programma wordt nog hard gewerkt, maar voor een aantal onderdelen kun je je nu al aanmelden.

Heb je vragen over een van de programmaonderdelen? Neem dan contact op met Tuyet Stooker via t.p.stooker@uva.nlExterne link.