Welke opleiding volg je?
Lezing

Week tegen Racisme: Openingsprogramma

Laatst gewijzigd op 01-02-2023
Tijdens het openingsprogramma van de Week tegen Racisme gaan we in gesprek over institutioneel racisme en democratisering op de UvA.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
13-03-2023 17:00
Einddatum
13-03-2023 19:00
Locatie

De Brug, Roeterseiland Campus 

Institutioneel Racisme en Democratisering op de UvA (voertaal: Engels)

Tijdens deze dialogenavond gaan we in gesprek over institutioneel racisme en democratisering op de Universiteit van Amsterdam. Zo bespreken we hoe institutioneel racisme op de UvA eruit ziet, wat de gevolgen hiervan zijn en hoe platformen als het University Forum en Denk mee gebruikt kunnen worden om feedback te geven op het diversiteitsbeleid van de universiteit. Onder andere CvB-voorzitter Geert ten Dam en voormalig coördinator Diversiteit en Inclusie Ministerie Buitenlandse Zaken Nori Spauwen zullen hierbij aanwezig zijn. Er wordt tijdens het evenement een diner geserveerd.

Let op: de voertaal is Engels.

Meer over de Week tegen Racisme

Tussen 13 en 18 maart 2023 vindt de Week tegen Racisme plaats. Het doel van deze week is om de bewustwording over racisme te vergroten. Je kunt deelnemen aan discussies en lezingen rondom dit onderwerp. 

De Centrale Diversity OfficeExterne link biedt tijdens deze week een programma dat verschillende aspecten van racisme behandelt. Het programma is gemaakt in samenwerking met wetenschappers, studenten, studentenorganisaties en collectieven die zich inzetten tegen racisme en discriminatie. Aan de volledige invulling van het programma wordt nog hard gewerkt, maar voor een aantal onderdelen kun je je nu al aanmelden.

Heb je vragen over een van de programmaonderdelen? Neem dan contact op met Tuyet Stooker via t.p.stooker@uva.nlExterne link.