Welke opleiding volg je?
Workshop

Week tegen Racisme: Bystander Intervention

Laatst gewijzigd op 21-02-2023
Deze training leert mensen hoe ze onveilige situaties kunnen herkennen en veilig kunnen ingrijpen als ze de noodzaak voelen om op te treden.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
15-03-2023 13:00
Einddatum
15-03-2023 15:00
Locatie

Doelenzaal
Universiteitsbibliotheek

Workshop: Bystander Intervention (voertaal: Engels)

Our Bodies Our VoicesExterne link biedt een Bystander Intervention met een specifieke focus op racisme. Deze training leert mensen hoe ze onveilige situaties kunnen herkennen en veilig kunnen ingrijpen als ze de noodzaak voelen om op te treden. Denk bij onveilige situaties aan pesten, discriminatie, seksuele intimidatie, micro-agressie of andere vormen van onaanvaardbaar en grensoverschrijdend gedrag. Deze workshop ontwikkelt de vaardigheden van deelnemers om in te grijpen in verschillende uitdagende, reële scenario's en versterkt hun assertiviteit bij zowel persoonlijke als externe ervaringen.

Meer over de Week tegen Racisme

Tussen 13 en 18 maart 2023 vindt de Week tegen RacismeExterne link plaats. Het doel van deze week is om de bewustwording over racisme te vergroten. Je kunt deelnemen aan discussies en lezingen rondom dit onderwerp. De Centrale Diversity OfficeExterne link biedt tijdens deze week een programma dat verschillende aspecten van racisme behandelt. Het programma is gemaakt in samenwerking met wetenschappers, studenten, studentenorganisaties en collectieven die zich inzetten tegen racisme en discriminatie. Aan de volledige invulling van het programma wordt nog hard gewerkt, maar voor een aantal onderdelen kun je je nu al aanmelden. Heb je vragen over een van de programmaonderdelen? Neem dan contact op met Tuyet Stooker via t.p.stooker@uva.nlExterne link.