Welke opleiding volg je?

Week tegen Racisme: Anti-Aziatisch racisme meme battle

Laatst gewijzigd op 10-03-2023
Toevallige voorbijgangers worden geprikkeld om over racisme tegenover Aziaten na te denken in deze interactieve workshop.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
16-03-2023
Einddatum
16-03-2023

Science Park 904 en REC

do 16 mrt. 2023 , 10:00 - 12:30 (CET)
Science Park 904 Centrale Hal
do 16 mrt. 2023 , 14:00 - 16:00 (CET)
REC - Hal A

Anti-Aziatisch racisme meme battle (voertaal Engels)

Kom op 16 maart langs om kennis te maken met PAC in UVA tijdens de week tegen racisme. Maak een praatje met de organisatieleden, creëer je eigen micro-aggression meme, of doe mee aan de meme battle. PAC zorgt voor een safe space waar vragen en ervaringen rondom de Aziatisch identiteit en racisme met elkaar (anoniem) gedeeld kunnen worden.

PAC (Pan Asian CollectiveExterne link) streeft naar volwaardige representatie van Aziaten in Nederland in cultuur en media. De organisatie legt verbindingen tussen verrassende perspectieven binnen en deelt verhalen in onder andere voorstellingen, campagnes en programma’s. Naast het organiseren van evenementen en bijeenkomsten voor de Aziatische community, is de organisatie ook bezig met onderzoek om Aziatisch Racisme in kaart te brengen.

Meer over de Week tegen Racisme

Tussen 13 en 18 maart 2023 vindt de Week tegen RacismeExterne link plaats. Het doel van deze week is om de bewustwording over racisme te vergroten. Je kunt deelnemen aan discussies en lezingen rondom dit onderwerp.

De Centrale Diversity OfficeExterne link biedt tijdens deze week een programma dat verschillende aspecten van racisme behandelt. Het programma is gemaakt in samenwerking met wetenschappers, studenten, studentenorganisaties en collectieven die zich inzetten tegen racisme en discriminatie. Aan de volledige invulling van het programma wordt nog hard gewerkt, maar voor een aantal onderdelen kun je je nu al aanmelden.

Heb je vragen over een van de programmaonderdelen? Neem dan contact op met Tuyet Stooker via t.p.stooker@uva.nlExterne link.