Welke opleiding volg je?

UvA viert 391ste verjaardag

Laatst gewijzigd op 09-01-2023
Op maandag 9 januari vieren we het 391-jarig bestaan van de Universiteit van Amsterdam. We nodigen je van harte uit voor de viering van de Dies Natalis in de Aula.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
09-01-2023 14:00
Einddatum
09-01-2023 17:00

Aula, Singel 411 (14:15 - 16:45)

Maagdenhuis, Spui 21 (16:45 - 18:00)

Bekijk de livestream van de Dies.

Op 9 januari kun je hier vanaf 15.00 uur naar de livestream van de Dies Natalis kijkenExterne link

Programma

De Diesviering in de Aula duurt van 15.00 tot 16.45 uur, de deuren openen om 14.15 uur. Peter-Paul Verbeek krijgt het rectoraat overgedragen en gaat dan in zijn openingswoord in op de rol van de universiteit in de 21ste eeuw. Aansluitend spreekt Charles Agyemang, hoogleraar Migration and Health, de Diesrede uit. Christopher Manning (informaticus, kunstmatige intelligentie) en Vikram Patel (psychiater, mentaal welzijn) krijgen een eredoctoraat toegekend. Studieverenigingen VIA en MFAS brengen een eerbetoon aan de kersverse eredoctores.

Aansluitend op de Diesviering ben je van harte welkom op de receptie in de hal van het Maagdenhuis. Daar is volop gelegenheid om de rector en de eredoctores te feliciteren.

Het College van Bestuur kijkt ernaar uit om je te verwelkomen in Aula! Meld je aan om deze Dies Natalis bij te wonen in de Aula.