Welke opleiding volg je?
Debat

UniversiteitsForum: AI in het onderwijs

Laatst gewijzigd op 14-02-2023
Moeten we AI in het onderwijs benutten en programma's zoals ChatGPT integreren? Op 20 februari vindt er een openbare UniversiteitsForum sessie plaats over het thema: ‘AI in het onderwijs’.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
20-02-2023 13:00
Einddatum
20-02-2023 14:30
Locatie

Via deze linkExterne link kun je deelnemen aan de digitale bijeenkomst. Mail naar universiteitsforum-bb@uva.nlExterne link dat je komt.

AI in het onderwijs

Met nieuwe ontwikkelingen in AI komen ook vragen over de kansen, risico's, en de ethische aspecten van het gebruik hiervan naar boven. Op 20 februari kun je een openbare UniversiteitsForum sessie bijwonen over het thema: 'AI in het onderwijs'.

Programma

13:00 - 13:05 Opening

13:05 - 13:20 Gastsprekers

13:20 - 14:15 Deelsessies

14:15 - 14:30 Plenaire afronding

De bijeenkomst begint plenair met een inleiding door de voorzitter en gastsprekers, waarna er in break-out rooms uiteen wordt gegaan gaan om te discussieren over een aantal deelvragen en stellingen. Deze deelvragen en stellingen vind je in het programma (pdf).

Het UniversiteitsForum

In het UniversiteitsForumExterne link, geven medewerkers en studenten van de UvA, die door loting zijn uitgenodigd, vorm aan de intellectuele discussie over de UvA. De discussies binnen het Forum zijn bedoeld om het College van Bestuur en de decanen van de faculteiten input te geven voor de ontwikkeling van strategieën en lange-termijnplannen.

Open en openbaar

Binnen het UniversiteitsForum zijn alle leden gelijk. Vrijuit en open het gesprek met elkaar voeren staat voorop. De leden zijn door loting uitgenodigd om zo ook de medewerkers en studenten een stem te kunnen geven die anders misschien wat meer op de achtergrond blijven. De bijeenkomsten zijn openbaar; iedereen kan er als toehoorder bij zijn.