Welke opleiding volg je?
Event

Werkconferentie duurzaamheid

Laatst gewijzigd op 12-10-2022
Wil jij meewerken en -denken aan de verduurzaming van de Universiteit van Amsterdam? Tijdens de werkconferentie duurzaamheid op 17 november bouwen we voort op het White Paper Duurzaamheid.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
17-11-2022 09:00
Einddatum
17-11-2022 13:00
Locatie

De Brug (REC)

Wil jij meewerken en -denken aan de verduurzaming van de Universiteit van Amsterdam? Tijdens de werkconferentie duurzaamheid op 17 november bouwen we voort op het White Paper DuurzaamheidExterne link, hét document met duurzaamheidsdoelstellingen en maatregelen.

Duurzaam ondernemer, Nationale Energiecommissaris en Honarary Fellow van de FNWI, Ruud Koornstra zal de conferentie ’s ochtends aftrappen met een keynote, gevolgd door verschillende werksessies binnen twee tracks. Aan het einde van de ochtend vindt er een paneldiscussie plaats over duurzaamheid in het onderwijs met decanen van een aantal faculteiten. We sluiten de ochtend af met een vegan lunch. 

Twee tracks: onderwijs en bedrijfsvoering 

De conferentie bestaat uit twee tracks: tijdens de onderwijstrack kun je meedenken over de rol van duurzaamheid in het onderwijs en hoe duurzaamheid een passende plek krijgt in het curriculum van alle UvA-studenten. Daarnaast werken we tijdens de bedrijfsvoeringstrack verder aan de plannen om de UvA te verduurzamen: hoe kunnen we minder vliegen en op welke manier kunnen we meer energie besparen?