Informatie

Bekijk de nieuwe studieresultatenpagina. Weer een stap richting de juiste info op één plek

Welke opleiding volg je?

Train je studievaardigheden!

Laatst gewijzigd op 18-10-2022
Studeren kan naast inspirerend ook stressvol zijn. In de collegevrije week van 31 oktober worden trainingen georganiseerd om je te helpen met de ontwikkeling van je studievaardigheden.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
30-10-2022
Einddatum
02-11-2022

De eerste onderwijsweken van blokken 1, 2, 4 en 5 zijn aan de Faculteit der Geesteswetenschappen vrijgeroosterd van colleges en toetsen. Deze weken zorgen voor rustmomenten in het academisch jaar waarin je je kunt voorbereiden op het volgende blok. In de aankomende collegevrije week van 31 oktober tot en met 4 november worden workshops georganiseerd om je te helpen je studievaardigheden te ontwikkelen. Volg deze week een van de workshops over:

• slim en oriënterend lezen;
  • hoe verwerk ik de studiestof?;
  • realistisch plannen, of;
  • tentamenvoorbereiding.

In dit overzicht vind je meer informatie over de workshops en de link naar het aanmeldformulier. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen per workshop beschikbaar, dus vergeet niet om je aan te melden. Na je aanmelding krijg je meer informatie via e-mail. Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend: als je je aanmeldt, wordt er van je verwacht dat je actief meedoet.

Workshop: 'Slim en oriënterend lezen'

Tijdens je studie moet je veel lezen, als je later aan het werk bent is dit vaak niet anders. In deze workshop maak je kennis met technieken om overzicht te krijgen en om snel en met beter begrip te lezen. Je gaat aan de slag met:

• actief en passief lezen;
  • hoe je snel grip krijgt op de tekst;
  • de basis van snellezen.

Deze workshop wordt aangeboden op de volgende momenten:

Je kunt je hierExterne link aanmelden. Tip: volg deze workshop samen met de workshop: 'Hoe verwerk ik de studiestof?' Samen geven ze goede handvatten om grip te krijgen op wat je moet lezen en verwerken voor je vakken.

Workshop: 'Hoe verwerk ik de studiestof?'

Tijdens je studie krijg je veel informatie te verwerken die meer vraagt dan alleen het lezen ervan. Tijdens de workshop maak je kennis met technieken om ermee om te gaan. Je ontdekt voor- en nadelen en je gaat aan de slag met een effectieve techniek: mindmapping.

Deze workshop wordt aangeboden op de volgende momenten:

Je kunt je hierExterne link aanmelden. Tip: volg deze workshop samen met de workshop: 'Slim, oriënterend lezen'. Samen geven ze goede handvatten om grip te krijgen op wat je moet lezen en verwerken voor je vakken.

Workshop: 'Realistisch plannen'

Studeren kan naast inspirerend en leuk ook hectisch, stressvol en tijdrovend zijn. In deze compacte workshop maak je kennis met de techniek van het maken van planningen. Je gaat zelf aan de slag met het maken van een realistische planning om je effectiviteit te vergroten. Kortom, het soort planning dat je rust en overzicht biedt en helpt om op een gezonde manier je tijd in te delen.

Deze workshop wordt aangeboden op de volgende momenten:

Meld je hierExterne link aan. Let op: de Engelstalige workshops vinden online plaats. Na plaatsing volgt de MS Teams-link via e-mail.

Workshop: 'Tentamenvoorbereiding'

Bij een tentamen kun je last krijgen van spanning. Er zijn manieren om die spanning te verminderen. Tijdens de workshop maak je kennis met het aanpakken van verschillende typen vragen, zoals meerkeuze- of essayvragen. Ook ga je aan de slag met een oefening om rustig te blijven.

Deze workshop wordt aangeboden op de volgende momenten:

Meld je hierExterne link aan.