Informatie

Help je ons de site te verbeteren door een paar vragen te beantwoorden? Dit duurt maar 5 minuten. Start de enquêteExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Event

Schrijf je nu in voor Data Science Day 2022

Laatst gewijzigd op 20-09-2022
Na het succes van de Data Science Day 2021 vindt op donderdag 13 oktober 2022 voor de tweede keer de jaarlijkse Data Science Day plaats in Startup Village in Amsterdam Science Park.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
13-10-2022 13:00
Einddatum
13-10-2022 17:00
Locatie

Startup Village, Amsterdam Science Park 608

Gedurende de dag kom je meer te weten over de nieuwste ontwikkelingen in data science-onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en daarbuiten. Data science-technieken kunnen worden toegepast op bijna alle domeinen en onderzoeksgebieden. 

Het UvA Data Science CentreExterne link, onderdeel van de Universiteitsbibliotheek, organiseert deze dag in samenwerking met het Social and Behavioural Data Science Centre (SoBe DSCExterne link).

Data science kort uitgelegd

Data science is een vakgebied dat zich richt op het verkrijgen van inzichten en verbanden uit data. Die inzichten kun je doelgericht gebruiken om problemen en vraagstukken in je organisatie op te lossen.

Programma

13.00-17.00 uur, aansluitend netwerken en borrelen

Iedereen is welkom om deel te nemen aan het middagprogramma, dat begint met een update van het UvA Data Science Centre en haar leden en een introductie van enkele van de belangrijkste spelers binnen het datascience-ecosysteem van de UvA. Daarna volgen keynote presentaties door Dr. Steven Scholte (Universiteit van Amsterdam) en Prof. dr. Anne Beaulieu (Rijksuniversiteit Groningen), die zich beide zullen richten op sociale en gedragsmatige datawetenschapsonderwerpen.

Meer informatie en inschrijven

Inschrijven is gratis en is verplicht. Lees meer over het middagprogrammaExterne link. Voor vragen over Data Science Day kun je mailen naar dsc@uva.nlExterne link.