Informatie

Bekijk de nieuwe studieresultatenpagina. Weer een stap richting de juiste info op één plek

Welke opleiding volg je?
Lezing

Presentatie Masterthese - Fatma Batcioglu - Brein & Cognitie

Laatst gewijzigd op 26-10-2022
Grootte maakt verschil: onbewuste informatie integratie mogelijk met Same-Different taak
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
04-11-2022 12:00
Einddatum
04-11-2022 13:00
Locatie

Roeterseilandcampus - Gebouw G

Straat:

Nieuwe Achtergracht 129-B

Ruimte: 

S.05

Informatie integratie wordt veelal geassocieerd met bewustzijn. Echter, er zijn ook studies die beweren dat onbewuste informatie integratie ook mogelijk is. Her-analyses en replicatiestudies hebben geen ondersteunende resultaten gevonden. De onderzoeken die overeind zijn gebleven maakten gebruik van de Same different taak (Van Opstal et al., 2010; Van Opstal et al., 2011). Hierbij is het nog onduidelijk waarom bij deze onderzoeken onbewuste informatie integratie wel mogelijk was. Daarom werd de studie Van Opstal et al. (2010) gerepliceerd. 

Een mogelijke verklaring kwam van een suggestie van Mudrik et al. (2014). : de Spatial Integration Window (SIW). Daarom werd de SIW in dit onderzoek geïmplementeerd.  Er werd een duidelijke congruentie effect gevonden voor de kleine SIW in de gemaskeerde conditie. In de niet gemaskeerde conditie was dit effect bij elke SIW te zien. Deze resultaten bevestigen hiermee de gestelde hypothese. Tevens komen de resultaten overeen met de studie Van Opstal et al. (2010). Uit dit onderzoek kan voorlopig worden geconcludeerd dat (simpele) visuele stimuli die in een kleine SIW gepresenteerd worden onbewust kunnen worden geïntegreerd.