Informatie

Bekijk de nieuwe studieresultatenpagina. Weer een stap richting de juiste info op één plek

Welke opleiding volg je?
Lezing

Presentatie Masterthese - Clarisse de Boer - Klinische Psychologie

Laatst gewijzigd op 26-10-2022
Voorspellende factoren van het behandeleffect van traumabehandeling bij PTSS met jeugdtrauma
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
09-11-2022 12:30
Einddatum
09-11-2022 13:30
Locatie

Roeterseilandcampus - Gebouw E

Straat:

Nieuwe Achtergracht 129-B

Ruimte: 

E - 0.07

Bij PTSS met jeugdtrauma is er vaak sprake van herhaaldelijk interpersoonlijk trauma, wat kan leiden tot een complexe vorm van PTSS. In deze studie worden drie voorspellers voor effectiviteit van behandeling voor J-PTSS onderzocht: inbeeldingsvermogen, openheid voor nieuwe ervaringen en werkgeheugen. De traumabehandelingen zijn EMDR en Imaginary Rescripting. Deze behandelingen zijn gebaseerd op het kortstondig blootstellen aan traumatische herinneringen d.m.v. Inbeelding. 

EMDR en ImRs zijn even effectief gebleken uit recent onderzoek en de vaardigheden inbeeldingsvermogen en werkgeheugen zouden een belangrijke rol kunnen spelen bij de effectiviteit hiervan. De persoonlijkheidseigenschap openheid zou belangrijk kunnen zijn voor het openstaan, opnemen en verwerken van informatie uit behandeling en zou bij kunnen dragen aan de effectiviteit van deze traumabehandelingen. Deze voorspellers worden onderzocht aan de hand van een multilevel analyse, waarbij rekening wordt gehouden met de random effecten en meerdere modellen worden vergeleken.