Welke opleiding volg je?
Event

Opening academisch jaar 2022-2023

Laatst gewijzigd op 15-08-2022
Het nieuwe academische jaar gaat van start in een wereld waarin de internationale rechtsorde en democratische waarden onder druk staan.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
05-09-2022 13:00
Einddatum
05-09-2022 14:15
Locatie

Internationaal, mede door de Russische inval in Oekraïne, maar ook in Nederland, door groeiende ongelijkheid, desinformatie en wantrouwen. Hoe kan de universiteit bijdragen aan een veerkrachtige democratie?

Deze vraag staat centraal tijdens de Opening Academisch Jaar 2022-2023. Je bent van harte uitgenodigd om deze opening bij te wonen. Meld je via de bovenstaande button aan om deze Opening Academisch Jaar 2022-2023 bij te wonen in de Aula. 

Programma

  • Collegevoorzitter Geert ten Dam gaat in op het belang van de wetenschap voor een robuuste democratische samenleving.
  • Universiteitshoogleraar kunstmatige intelligentie en maatschappij Claes de Vreese spreekt over onderzoek naar media, artificiële intelligentie en democratie.
  • Muzikaal intermezzo door leden van het Studentenkoor Amsterdam
  • Hoogleraar Mediastudies Mark Deuze gaat in op media activisme, democratisch engagement en het onderwijs

Na afloop is er gelegenheid om het gesprek voort te zetten en na te praten tijdens de borrel in het Maagdenhuis.

Warm welkom op de campus

Ook de campussen vieren we de start van het Academisch Jaar 2022-2023. Op alle UvA-campussen word je tussen 11:00 en 16:00 warm welkom geheten met een rode loper. Ben je op de campus, kom dan langs voor een lekker kopje koffie of een sapje en wat lekkers!