Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Event

Op de rand van de toekomst

Laatst gewijzigd op 18-10-2022 11:48
Als je de wereld wil veranderen, zijn er vele wegen naar Rome. Daniel Mügge, de hoofdspreker van de avond, wil bijvoorbeeld graag de economie op een andere manier bekijken. Kan dit anders?
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
26-10-2022 20:00
Einddatum
26-10-2022 22:00
Locatie

KAF Kunstlinie Almere

Politiek wetenschapper Daniel Mügge

Werkeloosheid, IC-bezetting en zelfs geluk: in Nederland meten we veel zaken aan de hand van data. Maar om grip te krijgen op de economische staat van het land moeten we cijfers soms juist loslaten, stelt Daniel Mügge. De politiek wetenschapper pleit voor een herinrichting van ons meetapparaat waarin meer aandacht is voor het klimaat en sociale cohesie. Want zaken als sociale cohesie en duurzaamheid kun je niet altijd doorberekenen.  

Zoöp Merel Willemsen  

Merel Willemsen is betrokken bij The Zoönomic Institute. Zij legt uit hoe je een Zoöp kan worden. Het Zoöp-model maakt de stemmen en belangen van niet-menselijk leven onderdeel van de besluitvorming van organisaties.

Beeldend kunstenaar Jonas Staal

Jonas Staal is een Nederlandse beeldend kunstenaar die samen met schrijver en advocaat Radha D’Souza de Court for Intergenerational Climate Crimes stichtte, een strafhof voor intergenerationele klimaatmisdaden. Of preciezer: een rechtszaak tegen het rechtssysteem dat deze misdaden tegen het klimaat mogelijk maakt. Het CICC is in de eerste plaats een pleidooi voor een fundamenteel ander rechtssysteem dat wél recht kan doen aan de vele vormen van menselijk en niet-menselijk leven en de vele intergenerationele relaties ertussen.

Programmareeks Op de rand van de toekomst

De programmareeks Op de rand van de toekomst is een unieke samenwerking tussen de  gemeente Almere, de universiteiten UvA en VU en de hogescholen Windesheim en Aeres. In 2021 hebben zij gezamenlijk afspraken gemaakt voor de  bouw van een nieuwe studentencampus in Almere. Meer informatie en gratis aanmelden:  Op de rand van de toekomstExterne link