Informatie

Bekijk de nieuwe studieresultatenpagina. Weer een stap richting de juiste info op één plek

Welke opleiding volg je?
EB Health Week 2022

EB Mental Health Week 2022

Laatst gewijzigd op 25-11-2022
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
05-12-2022
Einddatum
07-12-2022

Het studentenleven kan leuk, maar ook uitdagend zijn. Tijdens de EB Mental Health Week kun je meedoen aan workshops en activiteiten om je mentale gezondheid een boost te geven. Een voormalig F16-piloot vertelt over de kracht van je mindset tijdens stressvolle situaties. Doe mee aan workshops over time- of stress management, ontdek de Japanse kunst van het papier vouwen (Origami) of doe mee aan een ontspannende yoga-sessie.

Deze week wordt georganiseerd door studenten, voor studenten, in samenwerking met de studentenraad van Economie en Bedrijfskunde (EB). Het is een kans om bij jezelf in te checken en tips uit te wisselen met medestudenten over hoe je voor je mentale gezondheid kunt zorgen. Ook leer je meer over de supportdiensten die beschikbaar zijn bij UvA EB.

Dinsdag 6 december

Tijdens de kick-off vieren we samen de start van de Mental Health Week. Test je kennis over mentale gezondheid tijdens de interactieve quiz. We sluiten af met een hapje en een drankje. De kick-off wordt gepresenteerd door de studentenraad van Economie en Bedrijfskunde (EB).

Woensdag 7 december

In deze interactieve workshop leer je je tijd efficiënter in te delen en hoe je het overzicht houdt over je planning. Zo kun je een balans vinden tussen je studie, werk en sociale leven. De workshop wordt gegeven door Patrick Stastra, docent en trainer bij Economie en Bedrijfskunde (EB).

Uit een vliegende F-16 springen door middel van een schietstoel: stressvol? Een voormalig F16-piloot maakte het mee. Toch heeft hij dit niet als zo stressvol ervaren. Hij heeft namelijk jarenlang getraind om met dit soort rampscenario's om te gaan. In het interview deelt de piloot zijn ervaringen  en leert ons een belangrijke les: onderschat de kracht van je mindset niet. Met de juiste mentaliteit kun je veel meer dan je denkt.

Voel je je gespannen na uren studeren in de bibliotheek? Tijd om er even tussenuit te gaan en te bewegen! Doe mee met deze actieve workshop met yoga-oefeningen die je zittend aan je bureau kunt doen.

Donderdag 8 december

Altijd al willen weten hoe je een papieren zwaan vouwt? Kom naar deze Origami workshop en ontdek de Japanse kunst van papier vouwen. Origami is de ideale activiteit om op adem te komen en iets creatiefs te doen met je handen. De workshop en materialen worden voorzien door origami expert Fusako.

Als student heb je veel op je bord. Bij blijven met deadlines, groepsopdrachten en examens kan af en toe overweldigend zijn. In deze workshop leer je om te gaan met stress, wat je kunt doen om te relaxen en hoe je een gezonde balans vindt zodat je ook van het studentenleven kunt genieten. De workshop wordt gegeven door UvA-studentspycholoog Irene Koster.