Informatie

student.uva.nl is vernieuwd. Lees meer...

Welke opleiding volg je?
Informatiespecialist Bibliotheek, Andreja Lekic
Workshop

Citeren met Zotero

Laatst gewijzigd op 23-09-2022
Wil je overzicht houden over je literatuurreferenties? Zotero is een citatiemanager waarmee je je eigen literatuurverzameling aanlegt, en eenvoudig verwijzingen en literatuurlijsten maakt.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
04-10-2022 11:00
Einddatum
04-10-2022 13:00
Locatie

Wil je overzicht houden over je literatuurreferenties? ZoteroExterne link is een van de drie citatiemanagers die de UvA ondersteunt en waarmee je je eigen literatuurverzameling aanlegt, en heel eenvoudig verwijzingen en literatuurlijsten maakt. Zotero een goede keuze als je een Mac computer gebruikt en met grote aantallen referenties wilt kunnen werken. Als je een citatiestijl met citaties in voetnoten gebruikt, is Zotero ook heel geschikt.

Deze workshop is een introductie, bestemd voor wie Zotero nieuw is. Na succesvolle afronding van deze module kun je:

  • persoonlijke bibliografische databases maken en beheren,
  • literatuurgegevens opslaan in je eigen Zotero-bestand,
  • bij het schrijven van publicaties consistent verwijzen naar literatuur, met behulp van je persoonlijke Zotero-bestand, en
  • groepen creëren om samen te werken.

Praktische oefeningen en demonstratie worden afgewisseld. 

Andere citatiemanagers zijn Mendeley en RefWorks. Sta je voor de keuze, dan is hier voor- en nadelen van elke citatietool (PDF) (pdf)

Als je geen ervaring hebt met het zoeken in de databases van de Bibliotheek kun je beter eerst de workshop Wetenschappelijke bronnen vindenExterne link volgen.

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens