Informatie

Bekijk de nieuwe studieresultatenpagina. Weer een stap richting de juiste info op één plek

Welke opleiding volg je?

Activiteiten Geesteswetenschappen tijdens Health Week

Laatst gewijzigd op 21-11-2022
Tijdens de Health Week van 21 tot 25 november komt de hele universiteit samen in beweging. De Faculteit der Geesteswetenschappen biedt een inspirerend aanbod van workshops op 22 november.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
21-11-2022
Einddatum
21-11-2022

Let op: het is niet langer mogelijk om je voor de workshops aan te melden.

Workshop Siggie: 'Vind je (veer-)kracht!'

In deze workshop leer je waar jouw kracht ligt. Je bouwt aan je veerkracht door middel van het ontdekken van je karaktersterktes. Tijdens de workshop gaan we op een interactieve manier stilstaan bij je welzijn en nodigen we je uit om jezelf beter te leren kennen. Wil je weten wat jou en de ander authentiek maakt? Schrijf je in voor de workshop: vind je (veer-)kracht!

Deze workshop wordt aangeboden op de volgende momenten:

Siggie biedt online coaching aan studenten die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. De coaching wordt voor alle Geesteswetenschappenstudenten vergoed door de UvA.

Workshop Jellinek

Een biertje, jointje, of misschien wel een pilletje of een snuifje? Het kan goed zijn dat je er tijdens je studententijd mee in aanraking komt of er nieuwsgierig naar raakt.

Het gebruik van deze middelen heeft invloed op hoe jij je voelt. Hoe zit dat precies? Wellicht heb je er zelf brandende vragen over. Wat doet bijvoorbeeld MDMA met je lichaam? Hoe kan ik omgaan met de sociale druk omtrent alcohol? Hoe verslavend is cocaïne nou echt? Waar kan ik terecht met al mijn vragen? Samen met Jellinek en Unity Amsterdam worden deze vragen (en meer!) beantwoord en besproken in een veilige omgeving.

Deze workshop wordt aangeboden op de volgende momenten:

Lees meer over het beleid van de UvA op het gebied van alcoholgebruik

Vegan Aziatische workshop en lunch

Doe mee aan de veganistische workshop en leer finger food en (lunch-)gerechten te maken onder begeleiding van veganistische kok Anne Wagenaar van Robin Food Volkskeuken. De gemaakte hapjes serveer je samen met de cateraar voor de lunch aan belangstellende medestudenten die geen tijd hebben gehad om aan de workshop mee te doen.

Vegan chef Anne Wagenaar wil kennis laten maken met interessante smaakcombinaties uit de veganistische keuken en legt uit het belang van balans tussen zout, zoet en zuur en hoe belangrijk dit is in een vegan dieet. 'In de workshop wil ik studenten kennis laten maken met bepaalde Aziatische ingrediënten. Ook wil ik graag laten zien dat vegan eten niet moeilijk is, en niet duur hoeft te zijn. Ik wijs ook op het belang van gezond eten, met ingrediënten uit alle voedselgroepen, en dat het simpel is om genoeg eiwitten te eten als vegans.' De gerechten zijn eenvoudig thuis na te maken: de ingrediënten zijn in Nederlandse supermarkten en Aziatische toko’s te verkrijgen.

De workshop vindt plaats van 11.30 tot 13.00 uur, gevolgd door een lunch van 13.00 tot 14.00 uur. De locatie is BG2 0.01 (Turfdraagsterpad 15-17).

Gratis proeflessen bij het USC: 'Fit door bewegen'

Altijd al benieuwd geweest naar vechtsporten, of wil je gewoon lekker een avondje swingen? Meld je dan aan voor een van de proeflessen bij het USC!

Je kunt kiezen uit een les Introductie Martial Art (16.30 - 17.30 uur) of Modern Dance for beginners (17.30 - 18.30 uur). Voor aanvang van de les kun je je melden bij de infobalie van USC studio Amstelcampus (Tweede Boerhaavestraat 10, ingang Wibautstraat).