Information

Check out the new study results page. Another step closer to all the right info in one place.

What is your study programme?
Talk

Presentatie Masterthese - Ricardo Lieuw On - Klinische Psychologie

Last modified on 26-09-2022
Tegenoverdracht, weet jij eigenlijk wat dat betekent?
Show information for your study programme
You're currently viewing general information. Choose your study programme to see additional information that's specific to your study programme, such as deadlines, regulations and contact details.
What is your study programme?
Start date
07-10-2022 08:00
End date
07-10-2022 09:00
Location

Roeterseilandcampus - Gebouw G

Straat:

Nieuwe Achtergracht 129-B

Ruimte: 

S.01

Iedereen lijkt het erover eens dat gepast omgaan met de tegenoverdracht belangrijk is voor de therapie. Maar, weinig lijken het erover eens wat de term nou eigenlijk echt betekent. Hoe kan je gepast omgaan met iets waarvan de betekenis niet duidelijk is? Hoe kan je iets goed wetenschappelijk onderzoeken waarvan de betekenis niet duidelijk is? 

Tegenoverdracht gaat in ieder geval over de subjectieve beleving van de therapeut in relatie tot de cliënt. Maar in de literatuur kom je tenminste vijf verschillende definities tegen. De meeste studies kiezen apriori één van de definities en doen onderzoek naar het fenomeen op basis daarvan. Er zijn geen studies die kijken naar welke betekenissen therapeuten hanteren in de praktijk. Dit is de eerste studie die met een kwalitatieve onderzoeksmethode kijkt hoe therapeuten in de praktijk betekenis geven aan de term tegenoverdracht. Ik stel voor dat die manieren van de term gebruiken en die betekenissen die het meest voorkomen voor therapeuten het meest nuttig zijn in de praktijk. Wil jij erachter komen welke dat zijn?