Information

Check out the new study results page. Another step closer to all the right info in one place.

What is your study programme?
Talk

Presentatie Masterthese - Clarisse de Boer - Klinische Psychologie

Last modified on 26-10-2022
Voorspellende factoren van het behandeleffect van traumabehandeling bij PTSS met jeugdtrauma
Show information for your study programme
You're currently viewing general information. Choose your study programme to see additional information that's specific to your study programme, such as deadlines, regulations and contact details.
What is your study programme?
Start date
09-11-2022 12:30
End date
09-11-2022 13:30
Location

Roeterseilandcampus - Gebouw E

Straat:

Nieuwe Achtergracht 129-B

Ruimte: 

E - 0.07

Bij PTSS met jeugdtrauma is er vaak sprake van herhaaldelijk interpersoonlijk trauma, wat kan leiden tot een complexe vorm van PTSS. In deze studie worden drie voorspellers voor effectiviteit van behandeling voor J-PTSS onderzocht: inbeeldingsvermogen, openheid voor nieuwe ervaringen en werkgeheugen. De traumabehandelingen zijn EMDR en Imaginary Rescripting. Deze behandelingen zijn gebaseerd op het kortstondig blootstellen aan traumatische herinneringen d.m.v. Inbeelding. 

EMDR en ImRs zijn even effectief gebleken uit recent onderzoek en de vaardigheden inbeeldingsvermogen en werkgeheugen zouden een belangrijke rol kunnen spelen bij de effectiviteit hiervan. De persoonlijkheidseigenschap openheid zou belangrijk kunnen zijn voor het openstaan, opnemen en verwerken van informatie uit behandeling en zou bij kunnen dragen aan de effectiviteit van deze traumabehandelingen. Deze voorspellers worden onderzocht aan de hand van een multilevel analyse, waarbij rekening wordt gehouden met de random effecten en meerdere modellen worden vergeleken.