For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL
Vakaanmelding

Vakaanmelding

UvA Economie en Bedrijfskunde

Elk semester meld je je tijdens de aanmeldperiode aan voor vakken. Deze vakaanmelding heb je nodig om onderwijs te kunnen volgen. Met een vakaanmelding ben je ook meteen aangemeld voor het tentamen, eventueel hertentamen en de Canvaspagina van het vak. De vakaanmelding voor semester 1 van studiejaar 2020-2021 vindt plaats in verschillende fases.

Lees ook meer over de ingangseisen, het maximum aantal studiepunten, eventuele wachtlijsten voor vakken en wat je moet doen als je te laat bent voor vakaanmelding.​
Let op: Ben je een nieuwe eerstejaars bachelorstudent? Dan hoef jij je niet zelf aan te melden voor je vakken van het eerste jaar, dat doen wij voor je en we sturen je eind augustus je rooster. 

Fases vakaanmelding semester 1 2020-2021

We bekijken per blok welke activiteiten (zonder aanwezigheidsplicht) we misschien weer op de Roeterseilandcampus kunnen organiseren. De vakaanmelding voor semester 1 2020-2021 zal daarom plaatsvinden in verschillende fases. 

Vakaanmelding fases voor de bachelorstudenten:

 • Fase 1: Vanaf dinsdag 9 juni tot en met 23 juni meld je je aan voor de vakken die je wilt volgen in semester 1.
 • Fase 2: Vanaf donderdag 9 juli tot en met 14 juli meld je je aan voor de bijbehorende werkgroepen van blok 1. Van 16 juli tot en met 21 juli heb je ook nog de mogelijkheid om nog vakken toe te voegen of te verwijderen.
 • Fase 3: Voor de bijbehorende werkgroepen van blok 2 en 3 meld je je aan tijdens het studiejaar, hoogstwaarschijnlijk in oktober.

Fases voor masterstudenten:

 • Fase 1: Vanaf dinsdag 9 juni tot en met 23 juni meld je je aan voor de vakken die je wilt volgen in blok 1.
 • Fase 2: Vanaf donderdag 9 juli tot en met 21 juli meld je je aan voor de bijbehorende werkgroepen van blok 1.
 • Fase 3: Voor de vakken en bijbehorende werkgroepen van blok 2 en 3 meld je je aan tijdens het studiejaar, hoogstwaarschijnlijk in oktober. Dit geeft je de mogelijkheid om na blok 1 een specialisatie te kiezen.

Verlate vakaanmelding bachelor-en masterstudenten: dinsdag 18 augustus 08:00 - vrijdag 4 september 13:00.

Stappenplan vakaanmelding

Fase 1 (juni)

Stap 1: Schrijf je voor je opleiding in via Studielink

Schrijf je via Studielink in voor de opleiding bij de UvA. Hiervoor heb je je DigiD nodig.* Na inschrijving via Studielink kan het tot 48 uur duren voordat je je kunt aanmelden voor vakken. Met een voorlopige aanmelding in Studielink kun je je al wel aanmelden voor vakken.

* Bij aanvraag of wijziging van een DigiD ontvang je binnen 5 dagen een activeringscode.

Stap 2: Kies je vakken

Ga naar de Studiegids, zoek je opleiding en kies je vakken. Ben je bachelorstudent en heb je hulp nodig bij het maken van een studieplanning? Schrijf je in voor de online workshop ‘Schedule your courses next year’ op 8 juni van 16.00-17.00 uur.

Stap 3: Voeg je vakken toe aan de Planner

Ga naar uva.nl/vakaanmelden, zoek je vakken en klik op 'Toevoegen'. 

Stap 4: Voltooi je vakaanmelding tijdens de vakaanmeldperiode

Tijdens de vakaanmeldperiode: ga naar het tabblad Planner, vink je vakken aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op 'OK'.  Onder tabblad 'Overzicht Aanmeldingen' vind je altijd al je geldige vakaanmeldingen. Als je een geldige vakaanmelding doet tijdens fase 1, heb je gegarendeerd een plek in een werkgroep in fase 2. 

Verplichte vakken van jouw studiejaar en het voorgaande studiejaar kun je altijd volgen. Op dit moment kunnen we nog niet garanderen dat er geen overlap zal zijn tussen je verplichte en niet-verplichte vakken, zoals keuzevakken.

Fase 2 en 3 (juli en oktober)

Stap 5: Bekijk je rooster en selecteer werkgroepen

Ga naar tabblad Planner en bekijk het rooster van je vakken via 'Toon rooster'. Kies de werkgroepen van jouw voorkeur. Zorg dat je bij het aanmelden voor vakken overlap van colleges en tentamens in je rooster voorkomt. Vink de werkgroepen aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op 'OK'.

In de eerste week van fase 2 (9 t/m14 juli)kun je je alleen aanmelden voor vakken als je een geldige aanmelding hebt gedaan in fase 1. Het kan zijn dat toch nog andere vakken wilt volgen bijvoorbeeld omdat je je rooster niet kloppend krijgt. Tijdens de tweede week (16 t/m 21 juli) kun je vakken ruilen.

Stap 6: Voltooi je vakaanmelding tijdens de vakaanmeldperiode

Tijdens de fase 2 en 3: ga naar het tabblad Planner, vink bij je vakken de gewenste werkgroep (WG) aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op 'OK'.  Onder tabblad 'Overzicht Aanmeldingen' vind je altijd al je geldige vakaanmeldingen.

Filter je rooster en sla je rooster op

Om jouw rooster op te slaan met enkel de vakken waarvoor je bent aangemeld, moet je de volgende stappen volgen:

 1. Ga naar rooster.uva.nl en log in met jouw UvANetID.
 2. Voeg jouw vakken toe via de optie ‘Rooster toevoegen’.
 3. Op de rechterkant van de pagina kun je het rooster filteren voor ieder vak via de optie > ‘Filter activiteiten’ door alleen de relevante activiteiten zoals tentamens, jouw werkgroep en de hoorcolleges te selecteren.
 4. Wanneer je dit doet voor alle vakken wordt jouw persoonlijke rooster zichtbaar.
 5. Je kunt jouw persoonlijke rooster synchroniseren met jouw mobiele apparaat door op de button ‘agenda koppelen’ te klikken. Dit is het icoontje met de twee pijltjes.

Voor meer informatie kun je altijd de ‘help’ functie raadplegen.

Afmelden voor vakken 

 • Meld je af voor vakken via uva.nl/vakaanmelden.Ga naar tabblad 'Overzicht Aanmeldingen', vink het vak aan, klik op 'Afmelden' en vervolgens op 'OK'. Afmelden voor vakken kan uiterlijk tot en met de eerste week na de start van het onderwijs.
 • Meld je af voor de vakken waar je niet aan deel wilt nemen. Als je nog een vakaanmelding hebt, maar niet deelneemt aan het vak, ontvang je een NA-registratie (Niet Aanwezig). Een NA registratie is geen resultaat en is in principe niet zichtbaar op een cijferlijst, maar overschrijft wel een eventueel eerder behaald resultaat. Bovendien hou je een plek bezet voor een medestudent die het vak wel graag wil volgen.