For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
NL

Afstuderen en diploma aanvragen

UvA Economie en Bedrijfskunde

Je hebt alle vakken van je opleiding behaald en de definitieve versie van je scriptie ingeleverd, je bent klaar om af te studeren. Om af te kunnen studeren moet je je diploma aanvragen. Dit geldt ook tijdens de coronacrisis. We leggen hier uit wat de huidige regels en mogelijkheden zijn.

We zijn ons ervan bewust dat velen van jullie je zorgen maken over het ontvangen van het diploma. We werken hard om de diploma's te checken, printen en versturen. We verwerken de diploma's in chronologische volgorde en zijn nu bezig met de studenten die in juni zijn afgestudeerd. Als je vragen hebt over het ontvangen van je diploma, neem dan alsjeblieft contact op met de onderwijsbalie.

 

Onder 'Diploma in ontvangst nemen' vind je een update over je opties om je diploma te ontvangen.

Check voordat je je diploma aanvraagt

 • Ik heb keuzevakken, extra vakken, een minor of vakken in het buitenland gevolgd

  Als je naast je verplichte vakken ook andere vakken hebt gevolgd, kan het zijn dat je toestemming aan de examencommissie moet vragen om de vakken op te nemen op je diploma. Hieronder vind je de verschillende opties, inclusief een link naar meer informatie hoe je toestemming aan de examencommissie vraagt.

  1. Keuzevakken: voor vakken waarmee je je vrije keuzeruimte opvult, moet je soms toestemming aanvragen.
  2. Extracurriculaire vakken: voor extra vakken die je hebt gevolgd die geen onderdeel zijn van je studieprogramma, moet je altijd toestemming vragen.
  3. Minor: voor een minor binnen de UvA heb je geen toestemming nodig. Voor een minor van buiten de UvA moet je altijd toestemming vragen.
  4. Vakken van een buitenlandse universiteit: daar moet je altijd toestemming voor vragen.
   Na goedkeuring van deze vakken lever je aan het eind van je exchange je cijferlijst aan bij de onderwijsbalie. Vraag je cijferlijst van je exchange zo snel mogelijk aan na afronding van alle vakken, omdat de datum op je cijferlijst van invloed kan zijn op je afstudeerdatum.

  Je kunt je diploma al aanvragen terwijl je nog een verzoek hebt lopen bij de examencommissie.

Je diploma aanvragen en je uitschrijven in Studielink

 • Wanneer vraag ik mijn diploma aan?

  Je kunt je diploma aanvragen in de maand:

  1. waarin je je laatste tentamen hebt gemaakt;
  2. of waarin je scriptiedeadline (zoals vermeld in de studiegids) valt waarop je de definitieve versie van je scriptie inlevert.

  Je kunt je diploma al aanvragen wanneer je nog wacht op je laatste cijfer(s) of de registratie hiervan in SIS. Ook als je door de coronacrisis geen officiële cijferlijst van je exchange of minor aan een andere universiteit bij de onderwijsbalie kan aanleveren.

  Zo kunnen we alvast beginnen met controleren of je aan alle andere verplichtingen van de opleiding hebt voldaan. Zodra je cijfer(s) geregistreerd is/zijn, kunnen we je diploma-aanvraag snel afhandelen.

  Let op: je moet nog ingeschreven staan voor je opleiding in Studielink als je je diploma aanvraagt.

 • Hoe vraag ik mijn diploma aan?

  Je vraagt je diploma online aan (let op: je vraagt NIET je diploma aan in SIS):

  Binnen 10 werkdagen krijg je per e-mail een reactie op je diploma-aanvraag. Hou er rekening mee dat de behandeltermijn in de drukke zomerperiode langer kan zijn (15 werkdagen). Je diploma-aanvraag kan pas definitief worden afgehandeld als al je resultaten in SIS geregistreerd zijn.

 • Wat wordt mijn afstudeerdatum?

  Als afstudeerdatum geldt de laatste werkdag van de maand waarin je je diploma hebt aangevraagd. De eerst mogelijke afstudeerdatum is de laatste werkdag van de maand waarin je je laatste resultaat hebt behaald.

 • Ik heb mijn diploma aangevraagd en ik wil me uitschrijven in Studielink

Diploma in ontvangst nemen

In je diploma-aanvraag geef je aan hoe je je diploma in ontvangst wilt nemen; (1) tijdens de uitreiking, (2) ophalen bij de onderwijsbalie of (3) per post. Binnen 3 weken ontvang je een bevestiging dat de eerste checks zijn uitgevoerd. In die mail vind je vanaf welk moment je je diploma op kunt halen of dat je mee kunt doen aan de diploma-uitreiking.

Let op: je kunt je diploma maar één keer ontvangen.

 • Coronavirus: informatie met betrekking tot het in ontvangst nemen van je diploma

  Diploma ophalen of per post ontvangen

  Vanwege de huidige omstandigheden is het momenteel nog niet mogelijk om je diploma op te halen bij de onderwijsbalie.

  Daarom bereiden we ons op dit moment voor om de diploma's op te sturen naar alle studenten die hebben aangegeven hun diploma te willen ophalen. Zodra hier meer over bekend is, zul je hier een e-mail over ontvangen. Je kunt dan ook aangeven dat je toch liever wacht tot de onderwijsbalie weer open is om je diploma op te komen halen.

  Uitreikingen

  Vanwege de huidige omstandigheden omtrent het coronavirus zijn alle uitreikingen  gecanceld.

  De uitreikingen vinden dit jaar online plaats. Als je je voor een uitreiking hebt opgegeven, heb je hier inmiddels informatie over ontvangen.

  Houd deze webpagina goed in de gaten voor verdere updates.

  Afstudeerverklaring

  Als je bericht heb gekregen dat je diploma-aanvraag is goedgekeurd, kunnen we een afstudeerverklaring voor je maken. Deze kun je bijvoorbeeld nodig hebben voor een sollicitatie of aanmelding. De afstudeerverklaring vraag je aan via de Digitale Student Service Desk.

 • Ik wil meedoen met de diploma-uitreiking

  Je kunt meedoen met de diploma-uitreiking als je je diploma op tijd aanvraagt. De uiterlijke datum vind je in dit overzicht. Vraag je na deze datum je diploma aan, dan kun je niet mee doen met de eerstvolgende uitreiking maar wel aan die erna. Als je meedoet met de diploma-uitreiking ontvang je pas bij de uitreiking je diploma. Je kunt deze niet al eerder in ontvangst nemen. Wel kunnen we een afstudeerverklaring voor je maken als je dit nodig hebt voor een sollicitatie of aanmelding. De afstudeerverklaring vraag je aan via de Digitale Student Service Desk.

Vragen?