Studiejaar 2021-2022 FAQ - nieuwe studenten

UvA Economie en Bedrijfskunde

In het studiejaar 2021-2022 kun je bij UvA Economie en Bedrijfskunde op de campus onderwijs volgen, zodat je je medestudenten en docenten face-to-face kunt ontmoeten.

Lees deze veelgestelde vragen met antwoorden voor nieuwe studenten over onderwijs 2021-2022 en impact COVID-19 pandemie bij UvA Economie en Bedrijfskunde (EB).

Onderwijs op de campus

• Word ik bij EB verwacht in Amsterdam en op de campus?

Bij EB wordt onderwijs weer op de campus in Amsterdam gegeven met het uitgangspunt elkaar te ontmoeten. Daarmee is ook de aanwezigheidsplicht voor onderwijs weer terug.

De mogelijkheid van volledig online onderwijs is tijdelijk en vervalt na 22 oktober. We begrijpen dat je nog steeds zorgen kan hebben over gezondheidsrisico’s. Als je niet naar de campus kan komen vanwege quarantaineplicht, een persoonlijke kwetsbare situatie of vanwege een kwetsbare thuissituatie, kun je contact opnemen met de Onderwijsbalie om een oplossing te zoeken.

• Kan ik online mijn vakken volgen?

De mogelijkheid van volledig online onderwijs is tijdelijk en vervalt na 22 oktober. We begrijpen dat je nog steeds zorgen kan hebben over gezondheidsrisico’s. Als je niet naar de campus kan komen vanwege quarantaineplicht, een persoonlijke kwetsbare situatie of vanwege een kwetsbare thuissituatie, kun je contact opnemen met de Onderwijsbalie.

Vaccineren, zelftests en wat te doen bij besmetting

• Wat moet ik doen bij een coronavirusbesmetting?

Volg het advies op van de GGD en blijf thuis. Neem ook contact op met de Studieadviseurs. Zij zullen je vragen wanneer je voor het laatst op de campus bent geweest en in welke ruimtes je bent geweest. Als je je niet te ziek voelt, kunnen zij je ook helpen met het volgen van online onderwijs tot je weer naar de campus kan.

Aankomst in Nederland

• Hoe werkt quarantaine in Nederland?

Als je in Nederland aankomt vanuit bepaalde landen moeten voor 5 of 10 dagen in quarantaine te gaan. Ons advies is dan ook om ruim voor de start van het academisch jaar in Nederland aanwezig te zijn, zodat je geen colleges mist. Praktische informatie over quarantaine kan je vinden op onze Upon Arrival pagina.