Op maandag 16 september is Frans Timmermans, minister van Buitenlandse Zaken, te gast bij Room for Discussion, het discussieprogramma van economiestudenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

FransTimmermans-WikimediaCommons-1Veertje

Programma

De studenten van Room for Discussion spreken met Timmermans over de gevolgen van de veranderende machtsverhoudingen in de wereld op politiek, diplomatiek en economisch gebied. Ze behandelen de Arabische Lente, met een dreigende situatie in Syrië en de rol van Nederland en de VN-Veiligheidsraad hierin. Ook bespreken ze met hem de internationale energiepolitiek en hoe Nederland moderne diplomatie bedrijft.

Over Room for Discussion

Room for Discussion is het wekelijkse interviewprogramma voor en door studenten van Faculteitsvereniging Sefa op de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, zakenmensen en opinieleiders van Nederland. Room for Discussion ontving onder andere Eurogroep voorzitter Jeroen Dijsselbloem, voormalig CEO van Tata Group Ratan Tata, managing director IMF Christine Lagarde, DNB-president Klaas Knot en ECB-president Mario Draghi.

Locatie en tijd

Room for Discussion start om 13.30 uur in de E-hal van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Roetersstraat 11. De toegang is vrij.
Vanaf 13.30 uur is het evenement live te zien via roomfordiscussion.nl en te volgen op @room4discussion en via de hashtag #rfd.