EN

Online workshop via Zoom: Importeer en organiseer referenties in Mendeley en gebruik ze als literatuurverwijzingen in je teksten. Workshop bedoeld voor studenten, onderzoekers, docenten en alumni van de Universiteit van Amsterdam.

Kerngegevens van evenement Mendeley introductie
Datum 1 juni 2021
Tijd 10:00 -12:00
Organisator Noor Breuning
Workshop Mendeley bij de Universiteitsbibliotheek

Studenten, onderzoekers, docenten en alumni van de Universiteit van Amsterdam.

Over deze workshop

Wil je overzicht houden over je literatuurreferenties? Als je met de citatiemanager Mendeley  een eigen online literatuurbestand aanlegt, wordt het maken van verwijzingen en bibliografieën heel eenvoudig. Ook kun je groepen creëren om met anderen referenties en annotaties in artikelen te delen, en samen aan een document te werken.

Na succesvolle afronding van deze workshop kun je:

• persoonlijke bibliografische databases maken en beheren;
  • literatuurgegevens opslaan in je eigen Mendeley-bestand;
  • bij het schrijven van publicaties consistent verwijzen naar literatuur, met behulp van je persoonlijke Mendeley-bestand, en groepen creëren om samen te werken.

Praktische oefeningen en demonstratie worden afgewisseld.

Andere citatiemanagers zijn Zotero en RefWorks. Sta je voor de keuze, dan is hier een overzicht van voor- en nadelen van elke citatietool (PDF).

Als je geen ervaring hebt met het zoeken in de databases van de Bibliotheek kun je beter eerst de workshop Wetenschappelijke bronnen vinden volgen.

Aantal deelnemers

Minimaal 7 , maximaal 16.

Taal

Deze workshop wordt in het Engels gegeven, tenzij alle deelnemers voorkeur hebben voor de Nederlandse taal.

Aan de workshop zijn geen kosten verbonden

Online training via Zoom.