Vier met ons de terugkeer naar de campus op maandag 6 september met de Opening Academisch Jaar! Na het bijzondere coronajaar kijken we graag vooruit. Dat doen we samen met onze studenten, mede op basis van inzichten die we opdeden in de crisis. Wat is de gedroomde toekomst voor de generatie Alpha? En wat betekent dit voor ons onderwijs en onderzoek?

Kerngegevens van evenement Opening academisch jaar 2021-2022: Generatie Alpha
Datum 6 september 2021
Tijd 15:00 -16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk

• Welkomstwoord collegevoorzitter Geert ten Dam
  • Luce van Kempen is kroonlid bij de Sociaal-Economische Raad. Als jongste kroonlid ooit houdt zij zich bezig met vraagstukken op het gebied van intergenerationele solidariteit en duurzaamheid. Zij geeft een keynote met als titel: De toekomst tegemoet.
  • Picture a scientist met Sisters in Science Lotte Schreuders, Noor Abdulhussain en Mimi den Uijl, die op hun Instagramkanaal een kijkje geven in de wereld van wetenschap en chemie, maar belangrijker nog, stereotypen hopen te doorbreken.
  • Ljubiša Metikoš, masterstudent Informatierecht en studentminister van Data en Privacy in het Studentenkabinet, schetst de impact van technologische vernieuwing voor de UvA: Een toekomst vol interdisciplinariteit, ethische zelfreflectie en maatschappelijke betrokkenheid.
  • Muzikaal intermezzo door leden van het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck
  • UvA-alumnus Kurano Bigiman werd voor zijn inzet om de eerste gymnasiumafdeling in Amsterdam Zuidoost te realiseren bekroond tot Amsterdammer van het Jaar 2020. Hij inspireert ons met een verhaal over de weg naar de universiteit.
  • PPLE-student Melina Hermann met een pleidooi voor The university as a community.
  • Speech en reflectie Geert ten Dam: Generatie Alpha.

Vanwege de maatregelen die op dit moment nog voor het hoger onderwijs gelden, nodigen wij je van harte uit om deze opening online bij te wonen. Op maandag 6 september is op deze pagina vanaf 15.00 u een livestream beschikbaar van de bijeenkomst.

Online via livestream of in de Aula van de Oude Lutherse Kerk.

Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411
1012 XM Amsterdam

Warm welkom op de campus

De terugkeer naar de campus is ook te merken op de campus. We starten het jaar niet in de teststraat, maar in de Kletsstraat! Iedereen die maandag 6 september op de campus is, kan tussen 10.00 uur en 18.00 uur een gratis shotje energie ophalen bij één van de pick-up points. En deze zijn niet te missen, want je wordt warm onthaald met een rode loper. Veel plezier met bijkletsen op de campus met studiegenoten of collega's die je zolang hebt moeten missen.

De pick-up points zijn te vinden bij de ingang van:

• Universiteitskwartier: Bushuis (kantine), Oudemanhuispoort en PC hoofthuis
  • Roeterseiland: Gebouw M, E, A en G