EN

Marcel Levi, voormalig AMC-bestuursvoorzitter en nu voorzitter van NWO en hoogleraar Geneeskunde aan de UvA, is te gast in het nieuwe seizoen van College Tour. In College Tour interviewen studenten onder leiding van presentator Twan Huys bijzondere gasten die naam hebben gemaakt in hun vakgebied.

Kerngegevens van evenement Studenten interviewen Marcel Levi in College Tour
Datum 18 mei 2021
Tijd 20:30 -20:30

De opnames van de aflevering met Levi zijn gemaakt in de Aula van de UvA. De aflevering is op dinsdag 18 mei om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

Marcel Levi (Foto: Jeroen Oerlemans)

Over Marcel Levi

Na een indrukwekkende loopbaan als arts, hoogleraar en ziekenhuisdirecteur in Nederland vertrekt Levi begin 2017 naar Londen om daar leiding te geven aan diverse ziekenhuizen van de University College London Hospitals. Tijdens de coronacrisis is hij in die positie uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerde en gewaardeerde stem in het coronadebat. Sinds deze maand is Levi terug in Nederland, als voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en als hoogleraar Geneeskunde aan de UvA.