Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Psychologen

Heb je last van problemen die je belemmeren in je studie? Bij de psychologen van de UvA kun je terecht voor begeleiding.

 • Waarvoor kun je bij ons terecht?

  Wanneer je studieproblemen hebt, zoals:

  Gebrek aan motivatie en concentratie, uitstelgedrag, stress, angst (faalangst, tentamenangst, schrijfangst, angst voor presentaties).

  Wanneer je persoonlijke problemen hebt die het studeren in de weg staan, zoals:

  Somberheid, piekeren, gezinsproblemen, moeite met het leggen of onderhouden van contacten, onzekerheid, een negatief zelfbeeld.

  Wanneer je studieproblemen hebt door AD(H)D of autisme

  Heb je door AD(H)D of autisme studeerproblemen of wil je ze voorkomen, dan kun je gebruik maken van de extra studiebegeleiding die de UvA en HvA bieden.

 • Waarvoor kun je niet bij ons terecht?

  Als je gezondheidsproblemen hebt, of als je problemen ernstig van aard zijn en al langere tijd bestaan, is het beter om naar je huisarts te gaan. Deze kan je zo nodig doorverwijzen.

  Als je elders in behandeling bent en daar ontevreden over bent, is ons advies om je onvrede met je behandelaar te bespreken of met degene die je naar deze behandelaar heeft doorverwezen. Wil je specifiek aandacht voor je studieproblematiek en is die er niet, dan kun je mogelijk wel bij ons terecht.

  Heb je last van zelfmoordgedachten, zoek dan hulp via www.113.nl (de website voor zelfmoordpreventie) of bel naar 113 of 0800-113. Ben je niet in Nederland, dan kun je ook gebruikmaken van de chatdienst van 113.