Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Parkeren

De UvA beschikt op de Science Parkcampus over een parkeerterrein. Op de overige locaties van de UvA kun je gebruikmaken van de openbare parkeerplekken en -garages.

 • Parkeerplekken voor mindervaliden

  Roeterseilandcampus

  Het beperkte aantal parkeerplaatsen voor mindervaliden op het terrein van Roeterseilandcampus is in principe bedoeld voor studenten en medewerkers. 

  Studenten met een (tijdelijke) medische indicatie die niet beschikken over een geldige gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen tijdelijk een parkeerplek voor minder validen toegewezen krijgen indien deze beschikbaar is. Om in aanmerking te komen voor een minder validenparkeerplek neem je contact op met Facility Services via servicedesk-fs@uva.nl. Dit geldt ook voor studenten met een GPK.

  Bezoekers (gasten van studenten) die gebruik willen maken van een gehandicaptenparkeerplaats worden verzocht minimaal 1 week van tevoren een aanvraag in te dienen bij Tineke Seinstra via t.r.seinstra@uva.nl.

  Science Park

  Om in aanmerking te komen voor een mindervalidenparkeerplek op het Science Park neem je contact op met Facility Services via servicedesk-fs@uva.nl.

  Universiteitskwartier

  Op de locaties van de UvA in de binnenstad zijn geen speciale parkeerplekken aanwezig. Je kunt hier gebruikmaken van de openbare parkeerplekken en -garages.

  Met een geldige gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kun je gratis parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen van de gemeente Amsterdam. Daarnaast geldt binnen de gemeente Amsterdam dat je een parkeerkaart voor gehandicapte bezoekers/bewoners kunt aanvragen wanneer je in het bezit bent van een GPK. Daarmee kun je gratis parkeren op elke betaalde parkeerplek binnen de gemeente (behalve de garages).

 • Parkeerbeleid UvA

  Het uitgangspunt van het parkeerbeleid van de UvA is dat alle gebouwen goed bereikbaar zijn met de fiets of het openbaar vervoer. Bereikbaarheid per auto is daarop een beperkte aanvulling.

Contact Servicedesk Facility Services (FS)

T: 020 525 1403
E: servicedesk-fs@uva.nl

Formulieren voor facilitaire diensten

Een aanvraag doen of storing melden? De status van je melding(en) bekijken? Ga naar www.uva.nl/fs-meldingen (nieuw venster).