Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Curriculumevaluatie

Nadat je bent afgestudeerd aan de UvA, ontvang je het verzoek de gehele opleiding te evalueren. Met deze curriculumevaluatie is het mogelijk om vakoverstijgende informatie over de opleiding inzichtelijk te maken. Hiermee kan de kwaliteit van de opleiding als geheel verbeterd worden.

Door de vakevaluaties is er al veel bekend over de kwaliteit van het onderwijs. Toch blijkt dat als je de opleiding als geheel evalueert, er zeer waardevolle informatie naar voren komt. Waar de vragenlijsten over de vakken meer inzoomen op de docent en de opzet van het vak, is de vragenlijst die de gehele opleiding evalueert meer gericht op vakoverstijgende informatie. Hierbij kun je denken aan eventuele overlap in het programma, een onlogische volgorde van vakken of onderdelen die ontbreken. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan wat en hoeveel je hebt geleerd. Want daar gaat het natuurlijk uiteindelijk om.

Achtergrond

De curriculumevaluatie van de masteropleidingen is in de zomer van 2015 van start gegaan. Met het evalueren van de bacheloropleidingen is in de loop van 2016 begonnen. Naast een aantal UvA-brede vragen heeft de opleiding de vragenlijst zelf vastgesteld. Deze vragenlijst wordt automatisch per e-mail verzonden aan studenten die via SIS hun diploma hebben aangevraagd.

Een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkelen van de curriculumevaluatie was dat deze evaluatie een aanvulling moet zijn op de al bestaande evaluaties, zoals de vakevaluaties, de Nationale Studenten Enquête (NSE) en de Nationale Alumni Enquête (NAE, voorheen WO-Monitor).