Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Keep in Touch

Door de coronacrisis is het voor studenten moeilijk om contact met elkaar te onderhouden en zich volledig onderdeel te voelen van de academische gemeenschap. Daarom kondigde de UvA tijdens de Dies Natalis in januari het initiatief Keep in Touch aan. Alle studieverenigingen konden subsidie ontvangen om activiteiten te ontwikkelen die bijdragen aan het welzijn van studenten. Inmiddels zijn de toekenningen bekend. Keep in Touch heeft als doel om sociale eenzaamheid onder studenten tegen te gaan. Studieverenigingen hebben aan het begin van het jaar ideeën voor activiteiten ingezonden om studenten – zowel leden als niet-leden – dichter bij elkaar te brengen. Nu de toekenningen bekend zijn, kunnen de deelnemende studieverenigingen deze maand de bijdrage vanuit Keep in Touch verwachten om hun activiteit te kunnen organiseren.

Verbindende rol studieverenigingen

Studieverenigingen zetten zich niet alleen in voor het brengen van verdieping aan hun opleiding. Ze spelen voor veel studenten een belangrijke rol in het sociale leven op de universiteit. Veel studenten -vooral die in het eerste jaar van hun opleiding- leren hun medestudenten beter kennen door de activiteiten die studieverenigingen organiseren. Studieverenigingen hebben dus een verbindende rol, maar het vervullen van die rol is door de coronapandemie een veel grotere uitdaging geworden. Om die reden biedt de Keep in Touch-campagne studieverenigingen een helpende hand bij het doen wat ze ook onder deze omstandigheden al op zo’n creatieve manier doen.

Een paar verenigingen over hun activiteiten

Elin Swaan van VSPA: Psychologie
Elin Swaan

Elin Swaan van VSPA: ‘All Ears is een initiatief voor studenten, door studenten. All Ears wordt een bellijn gerund door psychologiestudenten met gesprekservaring waar alle UvA-studenten straks heen kunnen bellen voor een luisterend oor of gewoon voor een leuk gesprek met een medestudent. Dankzij de hulp van het Keep In Touch-fonds, kreeg dit initiatief een kans en wordt het op dit moment verder ontwikkeld. Dus hou vooral je ogen open voor All Ears!’

Jobeleen Perez van FV-FMG
Jobeleen Perez, FV-FMG: Faculteitsvereniging FMG

Jobeleen Perez van FV FMG: ‘Op 14 april organiseert de FV-FMG een groot online silent disco-feest tijdens de UvA Health Week waar alle UvA-studenten aan mogen deelnemen. Studenten krijgen de mogelijkheid om de livestream gratis te bekijken of om een ticket te kopen waarmee je recht hebt op een box met silent disco koptelefoons; snacks; versiering; drankjes en meer. De livestream zal worden gehost door PALET: een gevestigde naam in Amsterdam die de culturele sector een podium biedt in het nachtleven en uitverkochte zalen trekt. Door studenten de mogelijkheid te geven om thuis op een veilige manier toch een feestje te bouwen met huisgenoten, hopen we positief bij te kunnen dragen aan de mentale gezondheid van onze studenten. Zonder het Keep In Touch programma, de samenwerking met UvA Health week en de bijdrage van ASVA, hadden we dit niet kunnen bewerkstelligen.’

Bestuur van studievereniging Cognito: Brain & Cognitive Sciences
Bestuur van Cognito, Brain & Cognitive Sciences

Ada Örken van studievereniging Cognito: ‘Yognito is een wekelijkse online yogaklas, georganiseerd door Cognito en in samenwerking met het USC. Nadat we van vrienden hoorden dat zij zich eenzaam, gedemotiveerd en inactief voelden, hebben we voor de maand januari online yogalessen georganiseerd. Het was een groot succes en we kregen veel positieve feedback. Toen we hoorden van Keep in Touch, werden we enthousiast en hebben we ons gelijk aangemeld zodat we onze yogalessen ook nog na januari konden voortzetten. We zijn dan ook heel blij dat we een toekenning hebben gekregen. Yognito kan nu tot het einde van het studiejaar doorgaan met het verbinden van onze gemeenschap, het tegengaan van eenzaamheid en wat meer beweging in onze lichamen brengen die stijf zijn van de hele dag achter onze computers zitten.’

Jang Kapgen van studievereniging Off-Screen: Mediastudies
Jang Kapgen, Off-Screen

Jang Kapgen van Off-Screen: ‘Met de hulp van Keep in Touch gaan wij een Film Workshop Weekend organiseren -als dat weer mag- waarbij we deelnemers de kans geven om aan een eigen filmproject te werken onder begeleiding van professionals! We gaan workshops aanbieden over scriptschrijven cinematografie en post-productie zodat deelnemers basisvaardigheden onder de knie krijgen, hoewel het échte leren natuurlijk in de prakrijk gaat gebeuren. Ons doel is om studenten te laten zien dat je in elke tijd, ook nu, films kan maken.’

Dawit Bakker van studievereniging JHV Phaedrus
Dawit Bakker, JHV Phaedrus: Rechtsgeleerdheid Honours

Dawit Bakker van JHV Phaedrus: ‘De jaarlijkse pubquiz moet dit jaar online georganiseerd worden. Maar hoe kunnen de eerstejaarsstudenten elkaar online nou echt leren kennen? Ik weet niets van jou en jij niets van mij, dus het gesprek komt niet makkelijk op gang. Wij gaan middels Keep in Touch investeren in manieren die bijdragen aan het doorbreken van sociale barrières. Dit doen wij bijvoorbeeld door het maken van een smoelenboek, waardoor studenten al leuke feitjes te weten komen over elkaar en gericht met een ander in gesprek kunnen. Dat belooft een mooie ijsbreker te worden tijdens de online pubquiz!’

 • Lees hier nog eens basisvoorwaarden/selectiecriteria
  • Alleen inzendingen die via het online formulier en uiterlijk 31 januari 2021worden ingediend, worden in behandeling genomen.
  • Studieverenigingen kunnen een aanvraag indienen tot max 500 euro (precieze hoogte bedrag is afhankelijk van het totaal aantal geselecteerde inzendingen).
  • Het is mogelijk dat niet het gehele bedrag, maar slechts een deel van de aanvraag wordt gehonoreerd.
  • Meerdere inzendingen doen mag. De totale bijdrage voor deze verschillende evenementen per studievereniging is maximaal 500 euro.
  • Inzendingen mogen nieuwe initiatieven, maar ook (toevoegingen aan) bestaande activiteiten zijn.
  • De activiteit heeft een hoogstaand karakter en draagt bij aan het welzijn van studenten. Denk aan een (online) sportles met trainer of een (online) seminar met betaalde spreker.
  • De activiteit moet binnen het thema Student en Welzijn vallen.
  • Activiteiten moeten vrij toegankelijk zijn voor studenten. De opleiding die een student doet is dus de enige bepalende factor voor toegang tot het evenement. De taal van de opleiding, fysieke barrières en lidmaatschap van de studievereniging mogen zo min mogelijk een rol spelen in de toegankelijkheid tot het evenement.
  • De activiteit moet zich houden aan de Covidgerelateerde overheidsmaatregelen zoals vermeld op de website van de Rijksoverheid.
  • Uiterlijk 15 februari ontvangen de studieverenigingen bericht van het beoordelingscomité. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.
  • Organiseer je een activiteit tijdens de UvA Health Week (12 t/m 16 april 2021), dan is er grote kans dat we jouw activiteit extra kunnen promoten of op een andere manier extra ondersteuning bieden.
  • De activiteit dient voor het einde van het collegejaar 2020-2021 plaats te vinden.
    

  En dan nog even dit…

  • Houd veranderingen in de Covid-19-maatregelen in de gaten.
  • Bij inzendingen voor fysieke, ‘live’-evenementen vindt ook toetsing plaats bij het hoofd bedrijfsvoering van je faculteit.
  • De activiteit dient door de aanvrager vastgelegd te worden in een filmpje van max 2 minuten. Inzenden binnen 2 weken na het evenement naar: keepintouch@uva.nl. Met je inzending ga je akkoord dat beelden gebruikt mogen worden op communicatiekanalen van de UvA.
 • Lees hier de Frequently Asked Questions (FAQ)

  Kan ik als individuele student een inzending doen?

  Nee, alleen studieverenigingen kunnen inzendingen doen, maar het is wel mogelijk om als student samen met je studievereniging een inzending te doen. Neem dus contact op met je studievereniging.

  Mag er alcohol genuttigd worden tijdens een evenement dat vanuit Keep in Touch gefinancierd wordt?

  Er mag alcohol genuttigd worden, mits dit op een verantwoorde manier gebeurt. Daarnaast kijken we bij selectie ook naar de rol van alcohol in je activiteit. Alcohol als programmaonderdeel, zoals bij een welkomstdrankje of afsluitende borrel, is een ander verhaal dan een bierpongtoernooi of cocktailworkshop. Daarnaast vragen we om na het nuttigen van alcohol geen deel meer te nemen aan het verkeer.

  Ook vragen we om rekening te houden met medestudenten die misschien niet drinken, bijvoorbeeld vanwege hun geloofsovertuiging of gezondheid.

  Wat moeten we doen als een evenement niet meer door kan gaan omdat er ineens strengere maatregelen worden aangekondigd door de overheid?

  Allereerst is het belangrijk te vermelden dat een online evenement een veiligere keuze is omdat die opzet ook met strengere maatregelen vaak door kan gaan. Mocht je toch een fysiek evenement willen organiseren, zorg er dan voor dat je een back-up plan hebt.

  Mijn vraag stond er niet tussen. Waar kan ik terecht?

  Stuur je vraag naar keepintouch@uva.nl