Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
E-mail voor studenten

E-mail voor studenten

De UvA beschouwt e-mail als een officieel communicatiekanaal. Controleer daarom regelmatig je UvA-mailbox of het e-mailadres dat je in studielink hebt opgegeven als communicatieadres, anders loop je allerlei relevante informatie over je opleiding mis.

Als UvA-student kun je een studentenmailadres activeren. De UvA maakt voor de studentenmail gebruik van G Suite for Education. Met dit e-mailadres kun je de e-mail mogelijkheden van Google gebruiken. Ook kun je met dit account gebruik maken van de extra mogelijkheden van G Suite for Education zoals grotere opslagruimte van Google Drive en Google Docs. Het e-mailadres dat je van de UvA voor G Suite for Education krijgt, heeft altijd de volgende structuur: voornaam.achternaam@student.uva.nl.

Voordat je kunt inloggen op http://email.student.uva.nl dien je je studentenmail eerst te activeren en G Suite for Education aan je UvAnetID toe te voegen.

Handleiding activeren en deactiveren studentenmail

Wil je G Suite for Education niet gebruiken?

Het gebruik van G Suite for Education is niet verplicht. Indien je geen studentenmailadres wilt, blijft de UvA met je corresponderen via het e-mailadres dat jij hebt opgegeven in Studielink.