Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Ontwikkel je talenten

Tijdens je studie ontdek je wat je wilt en waar je goed in bent. Bij UvA Economie en Bedrijfskunde helpen we je graag bij je academische en persoonlijke ontwikkeling.

Academische ontwikkeling

Heb je naast je eigen studiegebied interesse(s) op een ander vlak, volg dan keuzevakken in die richting of doe een minor. Zin in extra uitdaging? Meld je aan voor een honoursprogramma, doe een stage of ga op uitwisseling.

 • Verdiep je kennis met keuzevakken of doe een minor

  Met je keuzevakken in het derde studiejaar van je bachelor verdiep of verbreed je je kennis. Ook kun je in je bachelor of master extracurriculaire vakken volgen. Volg bijvoorbeeld vakken uit andere vakgebieden. Dit kan zowel binnen de UvA als aan andere universiteiten in Nederland, of op uitwisseling.

  Ben je naast je studie geïnteresseerd in een specifiek thema? Met een minor leer je veel op één gebied, bijvoorbeeld over duurzaamheid, programmeren of een taal.

 • Zet theorie om in praktijk met een stage

  Tijdens een stage ontdek je welk type bedrijf of werkveld het beste bij je past. En het is een mooie kans om praktijkervaring op te doen. Het Economics and Business Career Centre (EBCC) helpt je bij het vinden van een passende stage.

Persoonlijke ontwikkeling

Sla een brug tussen je academische kennis, persoonlijke ontwikkeling en professionele carrière.

 • Train je soft skills

  Hoe ga je om met je eigen emoties en die van anderen? Niet alleen je IQ is van belang voor je carrière, je emotionele intelligentie (EQ) is net zo belangrijk. Binnen sommige opleidingen bieden we ook trainingen om je soft skills te ontwikkelen.

 • Leer een andere taal

  Met Engels kom je natuurlijk een heel eind. Maar het is ook leuk om nog een extra taal te leren: één die je helpt een andere cultuur beter te begrijpen of je een voorsprong geeft op de arbeidsmarkt. UvA Talen biedt tegen een gereduceerd tarief groepscursussen in twaalf talen aan. Ook kun je met anderstalige studenten oefenen via het forum Student Language Exchange (SLE).

  Tip van studenten: ‘Op de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) kunnen alle UvA-studenten taalvakken volgen. Als een vak niet vol zit, kun je je als student van UvA Economie en Bedrijfskunde aanmelden. En je haalt er ook nog studiepunten mee! Check de studiegids voor meer details.’