Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Online onderwijs semester 1 2020-2021

Hoe gaat dat en hoe bereid je je voor?

Studeren is meer dan vakken volgen en tentamens doen. Het gaat er ook om dat je actief lid bent van de academische gemeenschap, je thuis voelt op de universiteit en in contact komt én blijft met je medestudenten en docenten. Discussiëren, leren denken, doorvragen, durven twijfelen. Daarmee ontwikkel je een kritische geest met goede vaardigheden die je in je professionele leven verder gaan brengen. Dit willen we ook mogelijk maken met online onderwijs in het 1e semester. Lees meer over hoe dit gaat en hoe je je hierop voorbereidt.

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

Online studeren: hoe doe je dat?

Om je te helpen hoe je online studeert, hebben we een pagina vol tips en leerstrategieën gemaakt. Je vindt hier ook (online) workshops die je ondersteunen bij het thuis studeren.

 • Online onderwijs: Dos and Don’ts

  Om van online onderwijs een succes te maken houden we ons allemaal aan de volgende regels:

  1. We zijn bij alle colleges en doen actief mee, zodat we samen kennis opbouwen.
  2. We zorgen met z’n allen voor een veilige leeromgeving voor onszelf en onze medestudenten. ‘What happens in the classroom, stays in the classroom’.
  3. We behandelen elkaar met respect en accepteren anderen zoals ze zijn. Iedereen moet fouten kunnen maken en zijn of haar mening kunnen geven.

  Kort gezegd leiden deze regels tot de volgende dos en don'ts:

  • Zet je camera aan om docenten te helpen hun boodschap over te brengen en virtueel contact te maken met je medestudenten.
  • Zet je microfoon alleen aan als je iets wilt zeggen.
  • Steek je virtuele hand op als je een vraag hebt.
  • Gebruik als je wilt een virtuele achtergrond in verband met privacy.
  • Gedraag je zoals tijdens een les op de campus, dus geen pyjama's.
  • Maak niet stiekem video's of foto's van je medestudenten of docenten.
  • Kom in actie als jijzelf of iemand anders gepest wordt, door direct in te grijpen of door een studieadviseur om hulp te vragen.
  • Volg deze regels ook bij contactmomenten buiten de les om.
  • Durf fouten te maken. Dat betekent alleen maar dat je je leerproces optimaal benut (en daarmee waarschijnlijk ook je medestudenten helpt). Jij durft actief mee te doen en te zeggen wat je denkt!

Interactief online onderwijs

Waar je ook bent in de wereld, in het 1e semester kun je binnen EB online onderwijs volgen en tentamens doen. Als (internationale) student hoef je daarom niet naar Amsterdam te komen. We zorgen ervoor dat je door interactief en gevarieerd online onderwijs ook op afstand met veel plezier kunt studeren.

Aanvullende activiteiten op de campus

Direct contact tussen studenten en docenten én tussen studenten onderling is en blijft belangrijk. Daarom bekijken we welke activiteiten we in aanvulling op online onderwijs op de campus kunnen organiseren. Voor deze activiteiten geldt geen verplichte aanwezigheid. Je kunt je opleiding dus ook online (ver)volgen. We geven tijdig aan hoe het 2e semester eruit zal zien, zodat je je hierop kunt voorbereiden.

Als je les hebt op de campus, is het goed om te weten wat er geregeld is op de campus en wat er van jou verwacht wordt. Zo moet je bijvoorbeeld altijd je collegekaart bij je hebben om in- en uit te kunnen checken. Lees daarom deze pagina goed door:

Hoe ziet online onderwijs er uit?

Naast korte kennisclips over de studiestof, die je in je eigen tijd kunt kijken, zijn er online live hoorcolleges. Daarnaast heb je interactieve online werkgroepen, waar je met je docent en medestudenten met studiemateriaal aan de slag gaat en hierover discussieert. En tijdens Q&A-sessies (Questions & Answers) heb je ruimte om je vragen te stellen.

Voor sommige vakken kunnen bepaalde onderdelen op de campus zijn, bijvoorbeeld skills-trainingen waarin je een bepaalde vaardigheid oefent. Je herkent deze activiteiten aan de vermelding van de REC-zaal in het rooster. Voor studenten die niet naar de campus toe komen wordt een online variant aangeboden. Om 1e-jaars bachelorstudenten te helpen wennen aan de academische gemeenschap, hebben we ook mentorgroepen met 15 tot 20 studenten die ervoor zorgen dat studenten elkaar kunnen ontmoeten, contacten kunnen leggen en vriendschappen kunnen ontwikkelen.

Op de Canvas-pagina staat informatie over hoe je vak eruitziet en dit zie ook terug in je rooster.

Voor een vak dat online gegeven wordt was de structuur top. We konden de opgenomen video's zelf bekijken, voor de Q&A-sessie met de docent. Hij wist waar hij op moest focussen en was goed op de hoogte van de vragen die wij hadden.

Wat vraagt (online) studeren van jou?

Studeren, vooral online studeren, vraagt een actieve houding. Daag jezelf uit en verleg je grenzen. Bereid je goed voor, durf vragen te stellen en heb het lef om antwoorden van medestudenten en docenten ter discussie te stellen.

Hoe bereid je je voor?

 • Laptop en wifi
  Voor het volgen van online onderwijs en contact houden met je medestudenten en je docent zijn goede voorzieningen cruciaal: een goede laptop met camera en goede en veilige wifiverbinding. Zorg dat je dit geregeld hebt voor aanvang van het studiejaar.
 • Canvaspagina van je vakken
  De docenten werken hard aan het voorbereiden van hun vak. Medio augustus zijn de vakken van blok 1 gereed en kun je op Canvas  (onze de digitale leeromgeving) de vakinformatie vinden.
Ik vond de opnames van de colleges erg prettig werken. Handig om af en toe terug te kunnen kijken. Student Business Administration

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem contact op met de onderwijsbalie.