Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Online onderwijs

Hoe gaat dat en hoe bereid je je voor?

Waar je ook bent op de wereld, bij UvA Economie en Bedrijfskunde kun je heel 2020-2021 al je vakken online volgen en tentamens doen. Enkele vakken organiseren kleine niet verplichte werkgroepen op de Roeterseilandcampus, maar over het algemeen volgen alle studenten op dit moment online onderwijs. We zorgen er voor dat je door interactief en gevarieerd online onderwijs ook op afstand met veel plezier studeert.

 • Online onderwijs: hoe gedraag je je, wat wordt er van je verwacht

  Net zoals bij onderwijs op de campus, vraagt het volgen van online onderwijs een actieve houding. Daag jezelf uit, verleg je grenzen, durf vragen te stellen en discussie te voeren. Bereid je goed voor en doe actief mee. Interactie met je docent en medestudenten tijdens colleges en werkgroepen maakt studeren leuker en vergroot je studiesucces.

  Ook bij online onderwijs gaan we respectvol met elkaar om. Daarom hanteren we de volgende gedragsregels en do’s and don’ts.

  Gedragsregels

  • Wees aanwezig bij alle colleges en doe actief mee; samen kennis opbouwen is makkelijker.
  • Zorg voor een veilige leeromgeving: ‘What happens in the classroom, stays in the classroom’.
  • Respecteer elkaar en accepteer anderen zoals ze zijn. Iedereen moet fouten kunnen maken en zijn of haar mening kunnen geven.
  • Kom in actie als jijzelf of iemand anders gepest wordt, grijp direct in of vraag een studieadviseur om hulp.
  • Volg de regels ook bij contacten buiten een college om.

  Do’s and Don’ts

  • Zet je camera aan, zo help je je docenten hun boodschap over te brengen en maak je virtueel contact met je medestudenten.
  • Zet je microfoon op mute en alleen aan als je iets wilt zeggen.
  • Steek je virtuele hand op als je een vraag hebt.
  • Denk aan je (virtuele) achtergrond, ook in verband met privacy.
  • Maak niet stiekem video's of foto's van je medestudenten of docenten.
  • Gedraag je zoals tijdens een college op de campus.
  Ik vond de opnames van de hoorcolleges erg prettig werken. Handig om af en toe terug te kunnen kijken.
 • Online studeren: hoe doe je dat?

  Om je te helpen hoe je online en thuis effectief studeert, vind je op Thuis studeren tips, leerstrategieën en (online) workshops die je hierbij ondersteunen.

  Wat heb je nodig?

  Laptop en wifi

  Voor het volgen van online onderwijs en het contact met je medestudenten en je docent zijn goede voorzieningen cruciaal: een goede laptop met camera en veilige wifiverbinding.

  Gemakkelijk en veilig digitaal samenwerken

  Met een pakket cloudvoorzieningen biedt de UvA studenten een makkelijke en veilige manier om digitaal samen te werken.

  Vakinformatie in Canvas

  Op Canvas, de digitale leeromgeving, vind je alle informatie van je vakken.

 • College of studeren op de campus

  We hechten veel waarde aan elkaar ontmoeten op de Roeterseilandcampus, want contact tussen studenten en docenten én tussen studenten onderling is en blijft heel belangrijk. Zodra het mag organiseren we in aanvulling op online onderwijs meer activiteiten op de campus. Voor deze activiteiten geldt geen verplichte aanwezigheid. Je kunt je opleiding dus ook volledig online volgen.

  Naar de campus

  Heb je een college op de campus of een studieplek gereserveerd, dan is het goed om te weten wat er geregeld is en wat er van je verwacht wordt, zoals neem altijd je collegekaart mee om in- en uit te checken bij een UvA-gebouw. Lees daarom Veilig studeren op de Roeterseilandcampus goed door.

 • Studeren: meer dan vakken volgen en tentamens doen

  Discussiëren, leren denken, doorvragen, durven twijfelen. Daarmee ontwikkel je een kritische geest met goede vaardigheden die je in je professionele leven verder gaan brengen. Studeren gaat er ook om dat

  • je actief lid bent van de academische gemeenschap
  • je thuis voelt op de universiteit
  • je in contact komt én blijft met je medestudenten en docenten.

  Sociale mentoren voor 1e jaars studenten

  Voor 1e jaars studenten is het een grote overstap naar de universiteit. Om medestudenten te leren kennen en te wennen aan de academische gemeenschap hebben we daarom voor alle eerstejaars bachelorstudenten sociale mentorgroepen met 15 tot 20 studenten. Sociale mentoren helpen je je weg te vinden,  contacten te leggen en medestudenten te ontmoeten, online en waar mogelijk ook offline.

  Master Connect Programme

  Masterstudenten kunnen zich aanmelden voor het Master Connect Programme. In dit programma leg je sociale contacten buiten de (digitale) collegezaal, verbreed je je netwerk en vergroot je je kennis van de arbeidsmarkt. Alumni begeleiden het programma met uiteenlopende onderwerpen, zoals je beleving van je master en hoe het online onderwijs voor jou werkt.

  Thuis voelen op de universiteit

  Thuis voelen is voor iedereen verschillend. Het is een persoonlijk gevoel, dat je ook met anderen kunt delen. Elkaar kennen, mooie (studie)ervaringen delen, bij iemand terecht kunnen als je ergens tegenaan loopt, zijn allemaal elementen van je ergens thuis voelen. Daarom zijn contact heel belangrijk tussen studenten en docenten én tussen studenten onderling.

  Binnen en buiten je opleiding kun je deelnemen aan veel academische, praktische en sociale activiteiten. Ook zijn studieverenigingen, studentenverenigingen en sportverenigingen een mooie manier om medestudenten te leren kennen en samen van alles te ondernemen.

Hybrid Learning Theatre
In het Hybrid Learning Theatre kunnen docenten live college geven aan al hun studenten. Een klein deel van de studenten is fysiek aanwezig, de overige studenten volgen het college via Zoom. Dit wordt via een grote Zoom-wall in het theater geprojecteerd. Het Hybrid Learning Theatre is een van de initiatieven vanuit Economics en Business, om de connectie tussen studenten en docenten te behouden en het online onderwijs interactiever te maken.

Vragen

Heb je nog vragen? Neem contact op met de onderwijsbalie.