Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Prof. Bernard van Praag zoekt een enthousiaste master student Econometrics met kennis van macro-economie, belangstelling voor de vergrijzingsproblematiek, ervaring met het programmeren van modellen, een ambitie voor een wetenschappelijke carrière en vaardigheid in het Nederlands en/of Engels.

Wat ga je doen?

Literatuuronderzoek, werken aan een computermodel, meedenken en -schrijven aan een artikel in samenwerking met prof. Bernard van Praag en een collega. Dit kan eventueel ook leiden tot een Master’s Thesis.

Er is al een gedetailleerd en werkend computerprogramma, geschreven in Fortran 90. Voor een nieuw paper moet een extensie gemaakt worden. Fortran is een voorloper van de programmeertaal C. Fortran wordt nog veelvuldig gebruikt door ingenieurs, technici en sommige econometristen. De verwachting is dat je met kennis van computertalen op basis van het reeds bestaande programma je snel kan inwerken.

Duur van het project

Ca. 19 uur per week vanaf heden tot 1 september 2019.

Solliciteren

Voor meer informatie en solliciteren kun je contact opnemen met Bernadette Clemens, Adviseur Personeel en Organisatie (P&O): B.C.M.H.Clemens@uva.nl.