Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Vakaanmelding

UvA Economie en Bedrijfskunde

Om onderwijs te kunnen volgen, meld je je tijdens de vakaanmeldronde aan voor je vakken.

Op deze pagina lees je over vakaanmelding voor bachelorvakken van UvA Economie en bedrijfskunde. Aanmelden voor mastervakken doe je in een nieuw systeem GLASS.  

Vakaanmelding voor bachelorvakken

Verlate vakaanmelding bachelorvakken semester 1 van studiejaar 2022-2023:

Woensdag 17 augustus 08.00 uur tot woensdag 31 augustus 13.00 uur. 

Vakaanmelding bij andere faculteiten

Bekijk de vakaanmeldperiode van andere faculteiten.

Meld je aan voor je bachelorvakken

 • Stappenplan vakaanmelding

  Voordat de vakaanmelding van start gaat, kun je al het een en ander voorbereiden, waarmee je tijd bespaart tijdens de vakaanmelding zelf. Bekijk deze handige filmpjes die je precies uitleggen hoe de vakaanmelding werkt:

  De stappen staan hieronder ook beschreven:

  Stap 1: Kies je vakken in de Studiegids

  In de Studiegids vind je het studieprogramma van jouw opleiding. Ga naar de Studiegids, zoek je opleiding en kies je vakken.

  Stap 2: Voeg je vakken toe aan de Planner op de vakaanmeldpagina

  Ga naar uva.nl/vakaanmelden, selecteer het juiste studiejaar, zoek je vakken en klik op 'Toevoegen' om deze in je Planner toe te voegen. Doe dit ook voor eventuele vakken die je moet herkansen.

  Stap 3: Bekijk je rooster en bepaal je voorkeurswerkgroepen

  Zorg dat je bij het aanmelden voor vakken geen overlap hebt van werkgroepen, colleges en (her)tentamens. Bekijk de video voor de uitleg over hoe je vakken in het rooster toevoegt.  

  Tijdens de vakaanmeldperiode

  Stap 4: Voltooi je vakaanmelding tijdens de vakaanmeldperiode

  Ga naar het tabblad Planner, vink bij je vakken de gewenste werkgroep (WG) aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op 'OK'.  Staan je vakken bij 'Overzicht Aanmeldingen'? Je vakaanmelding is gelukt.

 • Filter je rooster en sla je rooster op

  Om je persoonlijke rooster te kunnen bekijken volg je de volgende stappen:

  1. Ga naar rooster.uva.nl en log in met je UvANetID.
  2. Voeg je vakken toe via de optie ‘Rooster toevoegen’.
  3. Op de rechterkant van de pagina kun je het rooster filteren voor ieder vak via de optie > ‘Filter activiteiten’ door alleen de relevante activiteiten zoals tentamens, jouw werkgroep en de hoorcolleges te selecteren.
  4. Wanneer je dit doet voor alle vakken wordt je persoonlijke rooster zichtbaar.
  5. Je kunt je rooster synchroniseren met je mobiele telefoon door op de button ‘agenda koppelen’ (icoontje met de twee pijlen) te klikken. Zo blijft je eigen agenda altijd up to date als er een roosterwijziging is.
 • Afmelden voor vakken 
  • Meld je af voor vakken via uva.nl/vakaanmelden. Ga naar tabblad 'Overzicht Aanmeldingen', vink het vak aan, klik op 'Afmelden' en vervolgens op 'OK'. Afmelden voor vakken kan uiterlijk tot en met de eerste week na de start van het onderwijs van het nieuwe blok.
  • Meld je af voor de vakken waar je niet aan deel wilt nemen. Als je nog een vakaanmelding hebt, maar niet deelneemt aan het vak, ontvang je een NAP-registratie (Niet Aanwezig). Een NAP-registratie is geen resultaat en is in principe niet zichtbaar op een cijferlijst, maar overschrijft wel een eventueel eerder behaald resultaat. Bovendien hou je een plek bezet voor een medestudent die het vak wel graag wil volgen.