Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Vakaanmelding

UvA Economie en Bedrijfskunde

Elk semester meld je je aan voor je vakken. Zonder een vakaanmelding kun je geen onderwijs volgen. Op deze pagina vind je de data voor de eerstvolgende vakaanmelding van UvA Economie en Bedrijfskunde, een handig stappenplan om je te helpen bij het aanmelden en uitlegfilmpjes.

Data vakaanmelding collegejaar 2022-2023:

Bachelor: dinsdag 14 juni 8.00 uur tot vrijdag 24 juni 13.00 uur.

Master (via GLASS): maandag 13 juni 10:00 uur tot vrijdag 24 juni 13:00 uur.  Dit is alleen voor de vakken van blok 1.

Een overzicht van de aanmeldperiodes van alle andere faculteiten van de UvA vind je hier.

 • Stappenplan vakaanmelding

  Voordat de vakaanmelding van start gaat, kun je al het een en ander voorbereiden, waarmee je tijd bespaart tijdens de vakaanmelding zelf. Bekijk deze handige filmpjes die je precies uitleggen hoe de vakaanmelding werkt:

  De stappen staan hieronder ook beschreven:

  Stap 1: Kies je vakken in de Studiegids

  In de Studiegids vind je het studieprogramma van jouw opleiding. Ga naar de Studiegids, zoek je opleiding en kies je vakken.

  Stap 2: Voeg je vakken toe aan de Planner op de vakaanmeldpagina

  Ga naar uva.nl/vakaanmelden, selecteer het juiste studiejaar, zoek je vakken en klik op 'Toevoegen' om deze in je Planner toe te voegen.

  Stap 3: Bekijk je rooster en bepaal je voorkeurswerkgroepen

  Zorg dat je bij het aanmelden voor vakken geen overlap hebt van werkgroepen, colleges en (her)tentamens. Bekijk de video voor de uitleg over hoe je vakken in het rooster toevoegt.  

  Tijdens de vakaanmeldperiode

  Stap 4: Voltooi je vakaanmelding tijdens de vakaanmeldperiode

  Ga naar het tabblad Planner, vink bij je vakken de gewenste werkgroep (WG) aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op 'OK'.  Staan je vakken bij 'Overzicht Aanmeldingen'? Je vakaanmelding is gelukt. 

 • Filter je rooster en sla je rooster op

  Om je persoonlijke rooster te kunnen bekijken volg je de volgende stappen:

  1. Ga naar rooster.uva.nl en log in met jouw UvANetID.
  2. Voeg jouw vakken toe via de optie ‘Rooster toevoegen’.
  3. Op de rechterkant van de pagina kun je het rooster filteren voor ieder vak via de optie > ‘Filter activiteiten’ door alleen de relevante activiteiten zoals tentamens, jouw werkgroep en de hoorcolleges te selecteren.
  4. Wanneer je dit doet voor alle vakken wordt jouw persoonlijke rooster zichtbaar.
  5. Je kunt jouw persoonlijke rooster synchroniseren met jouw mobiele telefoon door op de button ‘agenda koppelen’ (icoontje met de twee pijlen) te klikken. Zo blijft je eigen agenda altijd up to date als er een roosterwijziging is.
 • Afmelden voor vakken 
  • Meld je af voor vakken via uva.nl/vakaanmelden. Ga naar tabblad 'Overzicht Aanmeldingen', vink het vak aan, klik op 'Afmelden' en vervolgens op 'OK'. Afmelden voor vakken kan uiterlijk tot en met de eerste week na de start van het onderwijs van het nieuwe blok.
  • Meld je af voor de vakken waar je niet aan deel wilt nemen. Als je nog een vakaanmelding hebt, maar niet deelneemt aan het vak, ontvang je een NA-registratie (Niet Aanwezig). Een NA-registratie is geen resultaat en is in principe niet zichtbaar op een cijferlijst, maar overschrijft wel een eventueel eerder behaald resultaat. Bovendien hou je een plek bezet voor een medestudent die het vak wel graag wil volgen. 
 • Nieuw aan UvA Economie en Bedrijfskunde

  Begin je voor het eerst met een studie bij de UvA Economie en Bedrijfskunde? Dan hoef je je niet aan te melden voor de vakken tijdens de vakaanmeldperiode. De aanmelding voor je vakken wordt voor je geregeld door de studentenadministratie.

  Voor de vakken van je tweede studiejaar (voor bachelorstudenten) of het tweede semester (masterstudenten) ben je wel zelf verantwoordelijk. Hiervoor meld je je aan tijdens de reguliere vakaanmeldperiode. Meld je dan ook aan voor eventuele eerstejaarsvakken die je niet hebt behaald of opnieuw wilt doen.