Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Maximum aantal studiepunten

We adviseren je om je voor niet meer dan 30 EC aan vakken per semester aan te melden. Dit komt overeen met een studiebelasting van 40 uur per week. Het maximum aantal studiepunten waarvoor je je per semester mag aanmelden is 42 EC.

Aanmelding > 42 EC

Het maximum aantal studiepunten waarvoor je je per semester mag aanmelden is 42 EC. Dit is inculsief eventuele honoursvakken. Tijdens en na elke vakaanmeldperiode wordt gecontroleerd op het aantal studiepunten. Heb je je aangemeld voor meer dan 42 EC, dan ontvang je per mail een waarschuwing. Als je na sluiting van de vakaanmelding voor meer dan 42 EC staat aangemeld, word je uitgeschreven voor willekeurige vakken.

Bij de aanmelding voor mastervakken van semester 1 wordt voor blok 1 gecontroleerd op 18 EC en bij de aanmelding voor blok 2 en 3 op 24 EC.

Voor studenten die twee opleidingen volgen wordt een uitzondering gemaakt op de 42 EC regel. 

  • Uitzondering semester 2 2020-2021

    Door corona wordt er dit jaar eenmalig een uitzondering gehanteerd op de maximaal te behalen 42 studiepunten per semester. Dit houdt in dat je je voor meer dan 42 EC aan vakken mag inschrijven, maar dit geldt alleen voor het tweede semester van het studiejaar 2020-21.
     

    We raden het volgen van meer dan 42 EC wel sterk af, omdat de kans groot is dat je studievertraging oploopt. Als je meer dan 42 EC wilt volgen, plan dan eerst een gesprek in met de studieadviseurs om de haalbaarheid te bepalen.