Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl
Aanvragen voorzieningen bij (her-) tentamen

Aanvragen voorzieningen bij (her-) tentamen

UvA Economie en Bedrijfskunde

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte en ervaar je hierdoor problemen bij je studie? Dan kan UvA Economie en Bedrijfskunde je ondersteuning bieden in de vorm van voorzieningen.

Information in English

Voorzieningen

Om in aanmerking te komen voor voorzieningen tijdens je toetsen en (her-) tentamens moet je deze eerst aan vragen. Hoe je dat doet vind je hieronder.

 • Aanvragen voorzieningen

  Toekenning voorziening

  De studentendecaan kent voorzieningen toe.
  - In het geval van dyslexie hoef je alleen je dyslexierapport te uploaden. 
  - In alle andere gevallen dien je een afspraak te maken met een studentendecaan.

  Zorg ervoor dat je uiterlijk twee weken vóór de eerste toets de bevestiging van de studentendecaan hebt ontvangen. Zo weet je zeker dat je voorzieningen op tijd zijn geregeld.

  Voorziening gekoppeld aan vakaanmelding

  Als je je hebt aangemeld voor een vak, ben je automatisch aangemeld voor het tentamen én het hertentamen. Dit geldt ook voor de voorzieningen die je toegekend hebt gekregen. Kijk voor meer informatie op vak- en tentamenaanmelding.

  Als je een voldoende hebt gehaald voor het reguliere tentamen en je toch wilt deelnemen aan het hertentamen moet je ervoor zorgen dat je je uiterlijk twee weken vóór het hertentamen aanmeldt bij de onderwijsbalie. In dat geval wordt de voorziening op tijd voor je geregeld.

 • Gebruik maken van de voorziening

  Wanneer geldt de toegekende voorziening:

  • Voor toetsen die je maakt in de periode waardoor de voorziening is toegekend;
  • Voor toetsen van vakken die je volgt bij UVA Economie en Bedrijfskunde. Indien je ook vakken volt bij een andere opleiding of universiteit, informeer dan daar hoe je van de voorziening gebruik kunt maken;

  Welke voorzieningen kunnen toegekend worden?

  1. Extra tijd bij tentamens

  • Voor tentamens van 1 ½ uur of korter geldt een extra tijd van 15 minuten;
  • Voor tentamens voor langer dan 1 ½ uur geldt een extra tijd van 30 minuten.
  • Het tentamen wordt gemaakt in de reguliere tentamenzaal op de reguliere tijd.
  • De extra tijd vindt altijd na het tentamen plaats.
  • Alleen wanneer studenten het tentamen in een apart lokaal op de FEB maken, omdat ze bijvoorbeeld op een laptop mogen werken, vindt de extra tijd plaats vóór de reguliere tijd.

  Meld voor aanvang van het tentamen bij de examinator dat je recht hebt op extra tijd.

  2. Vergroot tentamenblad

  Als je recht hebt op een vergroot tentamenblad (A3 i.p.v. A4), krijg je deze voorziening in de reguliere tentamenzaal op de reguliere tijd.

  Meld voor aanvang van het tentamen bij de examinator dat je recht hebt op een vergroot tentamenblad.

  3. Laptop

  Als je recht hebt op gebruik van een laptop, dan maak je het tentamen op een andere locatie dan de reguliere tentamenlocatie. Het tentamen vindt dan wel plaats op dezelfde datum en tijd. Twee weken voor aanvang van het tentamen krijg je van de Tentamenservice een mail met daarin de tentamenlocatie.

  4. Maatwerk

  In sommige gevallen is maatwerk nodig, waarbij er speciale voorzieningen gelden. In het gesprek met de studentendecaan kan besproken worden wat er voor jou mogelijk is. 

 • Afmelden voor de voorziening

  Indien je gebruik maakt van de voorziening: vergroot tentamenblad, laptop of maatwerk geldt de afmeldingsregel. Als je niet deelneemt aan een (deel-) tentamen, zorg er dan voor dat je je uiterlijk 48 uur voor het tentamen afmeldt voor de extra voorziening bij de Tentamenservice via exams-feb@uva.nl.

  Als je je niet op tijd afmeldt, kun je geen gebruik meer maken van voorzieningen bij het eerstvolgende toetsingsonderdeel van het betreffende vak. Als je je niet op tijd hebt kunnen afmelden door persoonlijke omstandigheden, neem dan contact op met de studieadviseur.

 • Verdere ondersteuning

  Je kunt bij een studieadviseur terecht voor informatie over de mogelijkheden die UvA Economie en Bedrijfskunde biedt op het gebied van voorzieningen en verdere ondersteuning. Daarnaast kunnen zij je helpen bij het maken van een goede planning.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Kijk dan eerst even in onze FAQ.