Economie en Bedrijfskunde (Bachelors en Masters)

Wisselen tussen opleidingen

Wisselen tussen opleidingen met een gezamenlijk eerste jaar

  • Heb je een positief BSA voor je huidige opleiding? Dan kun je zonder problemen overstappen naar een opleiding met hetzelfde eerste jaar. Schrijf je in voor de nieuwe opleiding in Studielink per 1 februari, niet per 1 september. Zo vermijd je alle communicatie voor eerstejaars studenten en word je niet onterecht meegeteld voor de BSA van je nieuwe opleiding. Omdat je wisselt naar een andere opleiding dien je 'ja' aan te vinken bij het veld 'Start in eerste jaar' in Studielink. Schrijf je pas uit voor je oude opleiding als je inschrijving voor de nieuwe opleiding in orde is.
  • Heb je geen positief BSA? In dit geval kun je je alleen per 1 september inschrijven (deadline inschrijving 1 mei) voor een nieuwe opleiding aan de UvA en zul je een Bindend Studieadvies ontvangen voor deze opleiding. Je inschrijving voor je oude opleiding wordt automatisch beëindigd aan het einde van het studiejaar.

Wisselen tussen opleidingen die geen gezamenlijk eerste jaar hebben

  • Ongeacht of je al een positief BSA voor je huidige opleiding hebt, zul je bij je nieuwe opleiding een Bindend Studieadvies ontvangen. 
  • Je dient je in te schrijven voor je nieuwe opleiding in Studielink per 1 september (deadline inschrijving 1 mei). Omdat je wisselt naar een andere opleiding, dien je ‘ja’ aan te vinken bij het veld ‘Start in eerste jaar’ in Studielink.
  • Je inschrijving voor je oude opleiding laat je aflopen. 
  • Soms is er een mogelijkheid eerstejaars vakken van je nieuwe opleiding vrijgesteld te krijgen op basis van vakken die je tijdens je oude opleiding hebt behaald. Hiervoor moet je een vrijstellingsverzoek indienen bij de Examencommissie Economie en Bedrijfskunde.
  • Al je in- en uitschrijvingen regel je via Studielink.

Gepubliceerd door  Economie en Bedrijfskunde

25 april 2018