Waar moet ik zijn als…?

Voor al je vragen over keuzes, studie, planning, persoonlijke omstandigheden kun je bij de studieadviseurs terecht. Voor sommige informatie kun je terecht bij onze collega’s.

Als ik informatie wil over toelating tot een opleiding

Als je al student bent bij UvA Economie en Bedrijfskunde, kun je informatie over Toelating tot de master vinden in het A-Z. Als je nog geen student bent bij UvA Economie en Bedrijfskunde, kun je informatie over toelating tot onze opleidingen vinden op de bachelorwebsite of masterwebsite. Bij elke opleiding kun je bij Voorlichting en Contact / Contact and location zien waar je voor aanvullende vragen terecht kunt.

Als ik een training of workshop zoek

De UvA heeft een  uitgebreid aanbod aan workshops, trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten rondom studeren en loopbaanbegeleiding. Bekijk de website voor de informatie.

Wil je graag bespreken welke training het beste bij je past, neem dan contact met ons op.

Als ik wil studeren in het buitenland

Spreekuren en informatie over het Erasmusprogramma (studeren binnen Europa), het Global Exchange Programma (studeren buiten Europa) en de Global Short Term Programmes (kort verblijf) vind je op de deze UvA websites. Denk aan vragen over bestemmingen, selectiecriteria en praktische zaken.

Wil je bespreken op welke manier je je vakken in het buitenland kunt opnemen in je studieprogramma en hoe je een periode in het buitenland kunt inplannen, neem dan contact met ons op.

Als ik stage wil lopen

Informatie over stage lopen tijdens je studie vind je op de stage pagina van UvA Economie en Bedrijfskunde. Je kunt denken aan vragen over het vinden van een stage en praktische zaken die je goed moet regelen.

Wil je bespreken hoe je een stage kunt opnemen in je studieprogramma of kunt combineren met je studie, neem dan contact met ons op.

Als ik naar de psycholoog wil

Voor hulp en begeleiding bij persoonlijke problemen (bijvoorbeeld faalangst, piekeren, algemene onzekerheid) kun je terecht bij een studentpsycholoog. Je kunt je zonder verwijzing aanmelden voor een aantal gesprekken.

Vind je het prettig om eerst met een studieadviseur te spreken? Neem dan contact op.

Als ik een klacht heb

Bij het item Klacht, bezwaar of beroep in het A-Z, staat beschreven hoe en bij wie je je klacht kunt indienen. Praten met de betrokkene is een eerste stap en leidt vaak al tot een oplossing.

Wil je bespreken hoe je het gesprek met de betrokkene kunt aangaan of wil je weten of het zinvol is een formele procedure te starten? Neem dan contact met ons op.