Ik studeer aan een andere faculteit, universiteit of hogeschool en wil een Economie en Bedrijskunde minor volgen

Bij UvA Economie en Bedrijfskunde hebben we verschillende minors die een mooie aanvulling kunnen zijn op je opleiding. Om je aanmelding zo makkelijk mogelijk te maken hebben we een stappenplan gemaakt.

• Stap 1: welke minor wil je volgen?

Het is het belangrijk om je eerst te oriënteren. Op uva.nl/minoraanbod vind je een overzicht van alle minors die de UvA aanbiedt. Als je een minor hebt gevonden, beoordeel dan of je aan de ingangseisen voldoet. Sommige minors hebben een aanmelddeadline en/of beperkte capaciteit. Zorg daarom dat je je op tijd oriënteert en aanmeldt. Bovendien kan het zijn dat je eerst toestemming moet vragen aan de examencommissie van je eigen opleiding om een minor te volgen.

• Stap 2: Regel een bijvakinschrijving via Studielink
  • Stap 3: Meld je aan via het formulier, zodat je toelating kan worden beoordeeld

Meld je aan voor de minor via het online aanmeldformulier dat staat op de minorpagina op uva.nl/minoraanbod.

De studentenadministratie beoordeelt je aanmelding en overlegt eventueel met de minorcoördinator, waarna jij een e-mail ontvangt over je toelating. Het kan tot 10 werkdagen duren voordat je verzoek tot toelating beoordeeld is. Tot die tijd kun je je nog niet aanmelden voor vakken, zie stap 4. Wil je er dus zeker van zijn dat je kan starten met de minor? Meld je dan ruim voor de start van de vakaanmelding. Studenten van buiten de UvA kunnen zich het beste aanmelden voor 15 mei.

Voor vragen, neem contact op met de onderwijsbalie of lees de veelgestelde vragen.