Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Internationale accreditatie: AACSB

AACSB is de Amerikaanse equivalent van de EQUIS-accreditatie. Wereldwijd hebben 716 Business Schools (dit is minder dan 5% van alle Business Schools) een AACSB accreditatie.

UvA Economie en Bedrijfskunde heeft zich aangemeld voor de AACSB accreditatie en bevindt zich in de laatste fase van de accreditatieprocedure. Er wordt een zelfstudie opgesteld waarin beschreven wordt op welke manier de Economie en Bedrijfskunde opleidingen aan de UvA menen te voldoen aan de 15 AACSB-standaarden. Deze zelfstudie wordt gestuurd naar een commissie bestaande uit drie buitenlandse leden.

Naar verwachting zal deze commissie in november 2015 een bezoek brengen aan UvA Economie en Bedrijfskunde, om gesprekken te voeren met het management van de UvA, de faculteit, opleidingsdirecteuren, onderzoeksdirecteuren, docenten, studenten en ondersteunend personeel. De commissie zal op basis van de zelfstudie en de gevoerde gesprekken een besluit nemen of UvA Economie en Bedrijfskunde in aanmerking komt voor accreditatie door AACSB.