Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Campus Community

Voor de één is de Roeterseilandcampus nog onbekend, de ander kent de campus door en door. Of je nu nieuw bent of hier al een tijdje rondloopt, iedereen vindt hier een eindeloos aanbod aan intellectuele, sociale en persoonlijke activiteiten.

Ontdek de campus

De campus is groot, met verschillende gebouwen en collegezalen. De plattegrond helpt je op weg.

Onze campus: de ideale plek om te studeren en relaxen

Studeren op de campus

studieplekken

Ben je thuis snel afgeleid? De Roeterseilandcampus heeft 4 bibliotheken (gebouw A en H). De grootste bibliotheek, met ruim 800 studieplekken, is het Library Learning Centre (gebouw H). Kleine, informele studieplekken vind je in de gebouwen A,B,C en J/K. Ook kun je een ruimte reserveren, waarin je rustig met medestudenten kunt overleggen of studeren.

Eten en drinken op de campus

Een van onze eetgelegenheden zit in gebouw H naast het Library Learning Centre. Hier heb je een uitgebreide keuze uit keukens van lokale ondernemers. Koffie of een snack haal je uit de koffiecorners, kiosken en automaten, verspreid over de campus. Je flesje vul je bij de watertappunten op de campus, duurzaam en vers.

Ontspannen in de EB Common Room

Common Room Economics and Business

Wil je even ontspannen en bijpraten met je medestudenten? Drink een kop koffie of speel een potje tafelvoetbal in de Common Room van Economie en Bedrijfskunde (EB).

Raak betrokken!

Studieverenigingen: verbreed je horizon in je vakgebied

De 5 studieverenigingen bij Economie en Bedrijfskunde maken je studietijd nog leuker en interessanter. De verenigingen organiseren verschillende sociale, studie- en carrière-evenementen. Als lid kom je in contact met medestudenten uit verschillende studiejaren en word je betrokken bij studiegerelateerde activiteiten.

Studentenvereniging: vind je match en word lid

In Amsterdam kun je lid worden van verschillende studentenverenigingen die aansluiten bij je hobby’s en interesses, bijvoorbeeld bij je favoriete sport of bij je culturele interesses. Ontdek welke studentenvereniging je aanspreekt.

Word lid van een EB-community, of richt een nieuwe op

Kun je je match niet vinden bij studentenverenigingen? Sluit je dan aan bij een studentenvereniging van EB. Ook kun je zelf een EB-vereniging starten met andere studenten die dezelfde hobby's of interesses hebben. In de EB Community Guide lees je hoe je zelf een community opricht.

Laat je stem horen

We moedigen je aan om actief deel te nemen aan discussies en je mening te geven over onderwijs en studentenbelangen. Dit kun je doen door lid te worden van een Opleidingscommissie (OC), de Studentenraad van Economie en Bedrijfskunde (FSR), de Centrale Studentraad (CSR) of van Student Panels. Dit zijn panels van studenten van elke opleiding en uit elk studiejaar.

Get creative!

CREA, cultureel studentencentrum

Dans bij CREA

Culturele en creatieve inspiratie vind je bij CREA, UvA’s culturele studentencentrum dat is gevestigd in een monumentale voormalige diamantslijperij. Hier volg je foto-, muziek-, dans- of literatuurcursussen of doe je mee aan een van de vele andere creatieve activiteiten. Vertoon je kunsten op het wekelijkse open podium of vraag een CREA Fonds aan voor je creatieve project. CREA biedt ook een breed programma met theatervoorstellingen, concerten en interessante debatten. En: het CREA café is een van de gezelligste plekken van de Roeterseilandcampus.

Blijf fit!

Het Universitair Sportcentrum (USC)

Het Universitair Sportcentrum

Blijf niet alleen mentaal, maar ook lichamelijk in conditie. Het Universitair Sportcentrum (USC) biedt 89 verschillende sporten. Geef je op voor een teamsport of een individuele sport als fitness of boksen. Bij het USC betaal je een studententarief, waarmee je bij 7 vestigingen, verspreid door de hele stad, kunt sporten. De vestiging in de Wibautstraat ligt op slechts tien minuten lopen van de Roeterseilandcampus.

Sefa Sportcommissie

Speciaal voor de sportievelingen van EB organiseert de Sportcommissie van Sefa het hele jaar door verschillende sportevenementen. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt binnen een sport, of juist graag nieuwe dingen wil ontdekken, je kunt altijd meedoen.