De resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2022 zijn bekend! Ruim 29% van alle UvA-studenten heeft tussen januari en maart 2022 hun mening gegeven over hun opleiding en de universiteit. Daaruit blijkt dat jullie de UvA een 3,82 geven op een 5-puntsschaal. Hiermee scoort de UvA net iets lager dan het gemiddelde van de algemene universiteiten, dat op 3,89 staat.

Naast hun algemene tevredenheid hebben UvA-studenten de universiteit en hun opleiding ook een score gegeven voor verschillende thema’s, zoals de inhoud van de opleiding en de aansluiting op de beroepspraktijk. Op die losse aspecten gaven jullie de UvA als scores:

Score UvA 2022

Algemene vaardigheden

Voorbereiding beroepsloopbaan

Aansluiting beroepspraktijk

Informatievoorziening

Studiefaciliteiten

Toetsing en beoordeling

Studeerbaarheid

Studiebegeleiding

Sfeer

Resultaten per faculteit

De FdG krijgt dit jaar UvA-breed van haar studenten de hoogste algehele tevredenheidsscore, namelijk een 3,93 op een 5-puntsschaal! Voor de andere faculteiten zijn de resultaten voor algehele tevredenheid:

Faculteit

Score 2022

ACTA

AUC

FdG

FdR

FGw

FMG

FNWI

Wat is de NSE?

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een landelijk onderzoek waarin ruim 330.000 studenten jaarlijks worden gevraagd om hun mening geven over hun studie en opleidingsinstelling. De resultaten zijn een belangrijk instrument voor de UvA om te zien waar studenten wel of (nog) niet tevreden mee zijn. Resultaten van deze enquête worden UvA-breed uitgebreid geanalyseerd en waar mogelijk omgezet in verbeterinitiatieven. Zo werd eerder op basis van NSE resultaten een job board opgezet voor studenten en alumni en kunnen studenten nu ook de uitkomsten van vak evaluaties inzien.

Meer informatie

Ben jij benieuwd naar de uitgebreide NSE scores voor jouw faculteit of welke verbeterpunten daaruit voortkomen? Houd dan de nieuwsberichten van jouw faculteit in de gaten. Of lees verder in de A–Z-lijst.