Op maandag 25 april werden de kandidatenlijsten voor de studentenraadsverkiezingen vastgesteld. Drie partijen hebben daarop bezwaar ingediend bij het Centraal Stembureau (CSB) van de UvA. Deze bezwaren zijn tijdens een openbare zitting op dinsdag 10 mei behandeld.

UvASociaal werd uitgesloten van deelname omdat de kandidatenlijst niet tijdig werd ingediend. Op deze uitspraak is bezwaar aangetekend. Het Centraal Stembureau heeft besloten het bezwaar van UvASociaal ongegrond te verklaren. Dit betekent dat UvASociaal wordt uitgesloten van deelname aan de studentenraadsverkiezingen 2022. Het besluit is hieronder te lezen.

Daarnaast hebben De Vrije Student en Partij MFAS Bachelor van de faculteit der Geneeskunde gezamenlijk bezwaar ingediend. Zij vragen het CSB om hun kandidaten verkozen te verklaren, ongeacht de door partijen en hun kandidaten individueel behaalde aantal stemmen.

Hiermee hopen de partijen te voorkomen dat een van beide partijen op basis van de verkiezingsuitslag meer zetels toegewezen zou krijgen dan er kandidaten op de lijst staan. Het CSB heeft besloten dit bezwaar als gegrond te verklaren. Dit betekent dat studenten van de faculteit der Geneeskunde tijdens de studentenraadverkiezingen alleen stemmen voor de Centrale Studentenraad (CSR).