Vanaf 1 april is Arjen Berkvens coördinerend vertrouwenspersoon aan de UvA. In deze nieuwe functie zal Arjen een bijdrage leveren aan de verdere uitbouw en professionalisering van het werk van vertrouwenspersonen binnen de UvA.

Arjen Berkvens (53)

Met de komst van de coördinerend vertrouwenspersoon wordt invulling gegeven aan een nieuw deel van het huis van sociale veiligheid. Onze universiteit kent zo’n 25 vertrouwenspersonen ongewenste omgangsvormen verspreid over de faculteiten en diensten, voor studenten en medewerkers. De coördinerend vertrouwenspersoon gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere uitbouw en professionalisering van het vertrouwenswerk binnen de UvA. Hij is sparringpartner voor de andere vertrouwenspersonen ongewenste omgangsvormen, coördineert de activiteiten van het interne netwerk van vertrouwenspersonen, ziet toe op de onafhankelijke positionering van de vertrouwenspersonen in de faculteiten/centrale eenheden en monitort ook de taakbelasting per vertrouwenspersoon.

Arjen Berkvens is afgestudeerd historicus in de niet-westerse geschiedenis aan de Vrije Universiteit. In zijn studententijd was hij onder andere voorzitter van de SRVU studentenvakbond. Hij werkte sinds 2013 als directeur bij de Foundation Max van der Stoel, een stichting die zich bezighoudt met internationale samenwerking en democratisering.  Hij heeft zes jaar ervaring als LVV gecertificeerd vertrouwenspersoon voor de medewerkers en leden van de Partij van de Arbeid (PvdA).

Arjen Berkvens: 'Ik ben zeer gemotiveerd om dit werk te doen. Het is van groot belang dat in een organisatie als een universiteit een veilige werksfeer heerst. Ongewenste omgangsvormen leiden tot grote schade bij medewerkers, studenten en aan de organisatie als geheel. Als iemand iets onprettigs meemaakt, moet dat in vertrouwen kunnen worden gemeld.'

Arjen is geboren in Alkmaar, woont in Amsterdam-Oost, is getrouwd en heeft 2 kinderen. In zijn vrije tijd verzamelt hij vinyl en wandelt hij graag.

Arjen Berkvens is te bereiken op a.berkvens@uva.nl.